Iniciativa Empresarial

Páginas: 7 (1512 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2012
Explica si són veritables o falses les següents afirmacions, i, raona la teva resposta ( en un màxim de 25 línies per cadascuna).

1. Un pla d’empresa serveix per a valorar la viabilitat d’un projecte empresarial. (0,5p)

Un pla d'empresa és un document físic que ens ajuda a valorar la viabilitat del nostre projecte empresarial, però quan parlem de la viabilitat del projecte empresarial s'had'entendre des de tres punts de vista: viabilitat tècnica (si és possible), viabilitat comercial ( si hi ha mercat) i viabilitat econòmica (si és rendible). El pla d'empresa ens dóna la següent informació per poder analitzar totes aquestes viabilitats: què faré? Com? Amb qui? Per a qui? Quan? Quant em costarà? Amb quins recursos disposo? On? Durant quant temps? Etc ... Perquè l'estructura d'unpla d'empresa és:
- Idea de negoci
- Dades del promotor
- Resum executiu
- Estudi de mercat (microentorn, macroentorn i DAFO).
- Pla de Màrqueting (les 4 p: preu, promoció, producte i distribució).
- Pla de Recursos humans
- Pla d'operacions o logística
- Pla econòmic financer
- Altres que es consideri necessaris

2. Hi ha moltsemprenedors que mai han elaborat un pla d'empresa ni han planificat el creixement i al final han tingut èxit. Per tenir èxit no és necessari un pla d'empresa. (0,5p)


És molt important elaborar un pla d'empresa pels següents motius:

● Per ordenar les idees i posar-les valor.
● Com a carta de presentació davant de terceres persones: bancs, business angels, capital risc,recerca de socis, etc ...
● Per estudiar la viabilitat (com hem esmentat anteriorment).
● Minimitzar els riscos
● Tenir un camí a seguir i anar corregint

Però és veritat, que hi ha emprenedors que han estat visionaris i han creat empreses sense haver realitzat un pla d'empresa, però en aquests casos parlem depersones visionàries i amb un component de sort.


3. El pla d'empresa serveix de "targeta de presentació "del projecte empresarial, especialment, quan es vol buscar finançament de tercers. (0,5 p)

Com hem comentat amb anterioritat, el pla d'empresa ens serveix com a targeta de presentació davant de tercers, sobretot a l'hora de buscar finançament, en especial, si acudim a finançament através de les 3F (Family, Friends and Fools), o al sistema bancari per demanar un préstecs, crèdits, leasing, etc ..., o davant business anges o capital risc.
Així com per a l'emprenedor, el pla d'empresa l’utilitza com a document per estudiar la viabilitat, per als possibles inversors o prestadors, també els serveix per analitzar la viabilitat del projecte empresarial. En el cas dels businessangels, els family, Friends and fools o capital risc ... en definitiva per als futurs socis, la rendibilitat en la inversió és el criteri que preval, en canvi, per als prestadors, el criteri que prima és la facilitat del retorn de diners en funció de la viabilitat empresarial.


4. Un projecte innovador i viable, minimitza els riscs a l'hora d'emprendre. (0,5 p)

La innovació es potdefinir de moltes maneres, però en essència, és fer noves coses o coses ja existents de forma diferent, bé perquè s’innova en un procés productiu, noves maneres de comercialització, noves maneres de distribució, nous productes o serveis que poden estar basats en innovació tecnològica, etc ...
El procés d'innovació o la innovació, és la manera que tenen avui els emprenedors i les empreses per millorarla competitivitat, perquè així, a través de la innovació cal anar aportant valor i variant amb les necessitats dels consumidors. Per tant, sí que podem acceptar que una idea innovadora i viable, és una garantia per minimitzar els riscos, sempre que aporti valor. L'afirmació que la innovació i la viabilitat són garantia d'èxit, no ho podem afirmar, ja que l'aportació de valor dependrà de si estem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Iniciativa Empresarial
  • iniciativa empresarial
  • iniciativa empresarial
  • Iniciativa empresarial
  • Iniciativa Empresarial
  • Iniciativa Empresarial
  • Iniciativa empresarial
  • Iniciativa Empresarial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS