inlges

Páginas: 3 (557 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2013
El descobriment de nous planetoides
ACTIVITATS
1.La llum que reflecteix Eris tarda tretze hores i mitja a arribar als telescopis de la terra. Sabent que la llum recorre 300.000 km en un segon,calcula a quina distància es troba Eris.
Distància = velocitat · temps
13h · 3600s/1h = 46.800s
30min · 60s/1min = 1.800s 46.800s+1.800s= 48.600s
Distància=300.000km/s · 48.600s= 1,458·1010km
Resposta: Eris es troba a 1,458·1010 km dels telescopis de la Terra.

2.Eris és el nom de la deessa grega de la discòrdia que va provocar la guerra de Troia. Busca a Internet per què es va donaral planeta nan aquest nom. Per què plutó ara no es considera un planeta?
Principalment el planeta nan era anomenat Xena “princesa guerrera”, heroïna d’una sèrie de televisió, però com que els seunom ha de venir de la mitologia grecoromana, els seus descobridors van decidir posar-li Eris. El nom podríem dir que el van decidir en relació a la historia d’Eris que tracta de que Peleu i Tetis escasen i conviden a tots els deus de l’Olimp però s’obliden d’Eris, igual que s’obliden de Plutó considerant que ja no és una planeta.
Plutó ja no és considerat un planeta perquè segons la definició, quevan acordar a Praga els científics de la Unió Astronòmica Internacional, sobre planeta Plutó només compleix dues de les tres condicions, gira al voltant d’una estrella i té una massa i un volumsuficient per ser de forma arrodonida, en canvi la tercera condició que és que ha de tenir una trajectòria neta d’objectes, no la compleix.

3.En l’exploració del Sistema Solar s’inverteix molts milionsd’euros ( encara que es tracti d’una xifra important, només és una mínima part del que es gasta en armament ). Creus que serveix de res aquesta despesa? Argumenta la teva posició. Compara-la amb elsarguments més convincents que hagin proposat els teus companys.
Nosaltres creiem que aquests diners estan ben invertits ja que sinó els haguéssim invertit en això, ara no sabríem res del que sabem,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Inlges
  • inlges
  • Musica en inlges
  • Tarea inlges
  • oraciones en inlges
  • Traduccion De Inlges
  • Inlges regula
  • Reactivos Inlges

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS