Inmersió En L'Obra De Drames Rurals

Páginas: 3 (741 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
EL MODERNISME

El modernisme és un moviment cultural que sorgeix a la fi del segle XIX i al començament del segle XX. Aquest moviment sorgeix no només a Catalunya, tot i que aquí va molt més enllài té un sentit més ample, sinó que apareix en molts altres països. A França i a Bèlgica, es coneix com Art Nouveau, a Anglaterra, com Modern Style, als EUA es coneix com Tiffany, a Alemanya comJugenstil i a Itàlia com Style 1900, Stylle Noville Florale o Stille Liberty.

El moviment modernista català va aparèixer com a estil arquitectònic, encara que també apareix en pintures i escultures, isobretot en la literatura. Aquest moviment va estar present en ciutats arreu del món, tot i així, a Catalunya va adquirir un sentit més profund, més propi i alhora diferent. Això és degut a queCatalunya estava oberta a les noves corrents procedents de la resta d’Europa per tal d’afermar les seves diferències ideològiques i socioeconòmiques amb Espanya, i reforçar el seu nacionalisme políticdesprés del sorgiment de la Renaixença, període anterior que buscava tornar a renàixer el català com a llengua literària i com a cultura després de la Decadència, on el català estar minoritztat respecte alcastellà i es van perdre molts drets i institucions nacionals.
El modernisme a Catalunya és fomentat per la burgesia, que és sent catalana i que veu les ganes d’expressar la seva identitat i lesseves ganes de modernitzar-se.
Cal dir que a Catalunya, el modernisme va tenir molta expressió, ja que va aparèixer en molts elements culturals com en l’art (música, arquitectura, literatura...) Elmodernisme en l’art fa referència a la intenció de crear un art nou, jove i modern, obert a les noves corrents d’Europa i amb característiques que permeten reconèixer aquest moviment. Aquestescaracterístiques són:
* Inspiració en els elements naturals.
* L’ús de l’asimetria i la línia corbada. Domini de la corba sobre la recta.
* Estilització dels motius representants, aconseguint una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS