Instalacion Energia Eolica En Casa Unifamiliar

Páginas: 15 (3734 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2012
INSTAL·LACIONS D’ENERGIA EÒLICA A UNA CASA


UNIFAMILIAR DE CAMP AÏLLADA DE LA XARXA


ELÈCTRICA














[pic]






















Alumne: Josep Ramón Armengol Matamoros
Assignatura: Instal.lacions 2n GORNP
Maig 2008








Índex-. La energia eòlica. Fonaments i historia.




-. Com aprofitar aquesta energia




-. Instal·lacions d’ús domèstic




-. Components d’una instal·lació eòlica domèstica




-. Elecció del lloc on instal·lar la turbina eòlica




-. Sistemes híbrids




-. Annex I. Característiques tècniquesd’aerogeneradors comercials.


























La energia eòlica. Fonaments i historia
La energia eòlica és junt amb la energia solar la font d’energia renovable que més s’ha desenvolupat en els últims anys per tot el mon.
El vent és per definició l’aire en moviment. Aquest moviment es produeix quan el sol escalfa de manera desigual dues zones del planeta. La calorprovoca que l’aire es dilati, d’aquesta manera l’aire de la zona més calenta es dilata i s’expandeix cap a les àrees d’aire més gelat i dens (menys expandit). Aquest moviment de intercanvi de tipus d’aires és el que s’anomena vent.
Per la forma esfèrica del nostre planeta, l’energia solar arriba de manera desigual a les diferents àrees de la terra. Sent màxima als tròpics i mínima als pols. Aixòsignifica que sempre s’establiran corrents d’aire, per la qual cosa el vent resulta un recurs segur i renovable que pot aprofitar-se.
Es considera que al voltant d’un 2% de la calor del sol que arriba a la terra es converteix en vent i d’aquest sols una fracció, de velocitats compreses entre 5 i 12.5 m/s (18 i 45 km/h), és aprofitat pels aerogeneradors per ser transformat en energia elèctrica.Malgrat aquestes aparents limitacions, les possibilitats de la energia eòlica són molt grans, constituint un recurs molt important.
L’aprofitament del vent és una pràctica ja utilitzada des de l’antiguitat. Perses i mongols tenien projectes d’aprofitament per al reg i altres usos. Durant molts segles els molins de vents foren utilitzats a Europa per a moldre del gra. Fins èpoques recents i des de moltantic, el vent fou la principal font de força impulsora al transport marítim gràcies a les veles, i encara avui s’empra aquest sistema. A l’època industrial la força del vent es utilitzada per produir energia elèctrica, tant en grans centrals eòliques com en petites instal·lacions d’ús domèstic.
[pic] [pic]
-. Aprofitament de l’energia eòlica-. Representació del déu del vent Eolo









Com aprofitar aquesta energia
El element que transforma la força del vent en energia elèctrica és l’aerogenerador. Aquest consta d’una turbina eòlica que converteix la energia cinètica del vent en energia mecànica, la qual acciona un generador que produeix energia elèctrica neta. Les pales o alabes del rotor tenen un dissenyaerodinàmic que els hi permet capturar la major quantitat de energia del vent, ja que aquest les fa girar, accionant el generador. Aquest mecanisme es col·loca en alt, a sobre d’una torre per tal d’evitar obstacles orogràfics. I per què a més alçada, més vent.
Atenent a les dimensions i capacitat de producció energètica, existeixen tres tipus bàsics d’instal·lacions eòliques: macroeòliques,minieòliques i microeòliques.
- Instal.lacions macroeòliques: Classifiquem en aquest apartat als parcs eòlics, on els grans aerogeneradors produeixen potencies que van des de els 500 KW fins els 2000 KW que són capaços de generar els més moderns. Aquets aerogeneradors tenen un diàmetre de pales de entre 40 i 80 m. i per evitar les turbulències dels accidents geogràfics es col·loquen a altures de fins...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Casa unifamiliar
  • Casas con energia eolica
  • Energia eolica
  • Energia eolica
  • ENERGIA EOLICA
  • Energia eolica
  • Energia Eolica
  • Energía Eólica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS