Instalaciones

Páginas: 33 (8248 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2014
INSTAL.LACIONS:
BLOC 1. EVOLUCIÓ DE LES INSTAL.LACIONS EN L’ARQUITECTURA AL LLARG DE LA HISTÒRIA:
1.1 Sol-Terra: la variació del clima. El confort humà.
El nostre metabolisme (cos cedeix calor) i fa que estiguem constantment amb intercanvi amb el medi exterior.
Aquet intercanvi es produeix de varies maneres (tot depèn de com és el cima extern).
Necessitem un clima amb unes condicionsdeterminades un espai que reuneixi totes aquestes condicions (còmodes per el nostre ben estar). És aquí on internaven els elements que milloren el nostre confort.
Tenim instal·lacions de confort climàtic (temperatura, humitat) altres instal·lacions que afecten a la nostra confortabilitat mental com: ens donen confortabilitat, seguretat, comoditat... Ajuden a millorar la qualitat de vida.
Climamediterrani pot ser molt variable, hivern, estiu (estacions) això es produeix en relació de l a rotació del sol i la terra (generen el fenomen meteorològic).
Una part d’energia solar rebota i una part es filtra i la terra l’absorbeix (tot i haver la capa d’ozó).
Hivern la Terra se situa més a prop del sol, però això no és el que efecte en quan a les estacions. El que mes modifica les estaciones del’any és l’eix de rotació. Quan grau inclinació pròxim els 90º per tant els rajos són molt directes. Quan rajos de Sol inclinació poc inclinada l’incidència d’aquets a la terra és poca (hivern). Principal causant de variació anual del cima i medi extern és la variació de l’eix de la Terra. HIVERN, PIMAVERA, ESTIU, TARDOR.
2215515-254015240-2540
2234565685801524068580
-Èpoques de l’any que esprodueixen canvis: 22/23 de Juny ESTIU (st Joan) solstici d’estiu, dia de més hores de Sol i menys de nit.
22 Setembre TARDOR.
21 de Desembre (solstici d’hivern).
El fred fort no el tenim fins el Desembre perquè quan s’ha anat refredat té una certa inèrcia tèrmica (fa dies ja que no li toca gaire el sol) i la Terra ja ha perdut la calor que havia acumulat durant l’estiu.
El SOL generaaquestes estacions. Aquestes estacions depenent d’on ens trobem situats a la Terra notem més aquets canvis de temps.
2967990263525CLIMA A NIVELL GLOBAL: Genera tot un moviment i una sèrie de vents aquets moviments. A certes latituds és creen diferents masses d’aire. ImatgeLa circulació atmosfèrica.
-Geogràficament a part d’això també tenim el nostre propi clima segons si el nostre entorn tenimmar, muntanyes, si vivim a una plana...
Quan la humitat xoca amb temperatures més fredes (masses d’aire fred) és quan PLOU, més fredes NEU.
És important que regulem el cima i gestionem la temperatura: Un sistemes són aquests (instints):
-La nostra primera manera que tenim per regular el nostre clima corporal és SUAR. Per això els interior hem de tenir en compte i controlar la humitat.Principal font de desprendre calor és el CAP.
Nosaltres generem calor = com una bombeta de 100W.
Com + gent més calor tenim. Quan respirem generem CO2 (vapor d’aire) i això també s’ha de controlar.
-Els pels de punta a l’ hivern si tenim fred.
-Les venes a l’estiu sobre surten més que a l’ hivern per amagar-se cap endins.
- A l’ hivern les dents ens piquen (moviment ens ajuda a generar calor).1.2 El primer enclavament; el mur:
Hem anat fent dissenys per a protegir-nos del calor i fred, a part dels mecanismes que tenim del cos humà.
El primer espai que vam viure eren les coves. S’hi introduïm les mans de l’home ja apareixen els murs de pedra (que protegien del Sol al llarg del dia i la nit haurà acumulat calor i a l’ hivern també estaran millor. Encara no solucionaven temes depluges i això que agafen el mur i fan coberta amb palla i el terra empedrat. Això va anar millorant i cada vegada més es sentirien més resguardats. Final es tanquen les 4 cares i fins i tot un foc interior que el fum es canalitza cap a l’exterior.
Cada construcció aniran sent cada vedada més condicionat segons els climes de cada lloc: Fred, Calid-humit, Calid-sec i Templat (nostre).
EX....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Instalaciones
  • INSTALADORES
  • instalar
  • Instalaciones
  • Instalaciones
  • instalaciones
  • instalaciones
  • Instalaciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS