Instituto

Páginas: 6 (1315 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2013
El signe dels Quatre.

1-Biografia:
Sir Arthur Ignatius Conan Doyle va néixer a Edimburg en1859.Metge y escriptor de novel·les y relats historics,de terror y de ciència ficció, així com de llibres de assetges, la seva fama universal es gracies a Sherlock Holmes,un personatge que va donar vida per primera vegada en Estudi a escarlata en 1887.Es va inspirar en el seu professor i amic, el doctorJoseph Bell, famós entre els seus alumnes per les seves capacitats deductives, Conan Doyle va crear al que es va convertir arquitecte del detectiu infal·lible, capaç de resoldre els mes intrigants casos gracies a la seva inimitable precocitat per el raonament i la observació. El èxit De Sherlock Holmes,a partir de la publicació en 1891 en The Strand Magazine,va ser enorme y va convertir al seuautor en una celebritat del Regne Unit,a on molts lectors aguardaba cada mes una nova entrega dels seus casos.Com va desborda amb el fenomen de Sherlock Holmes y estava impacient per fer el que el considerava (literatura seria),Conan Doyle va decidir fer morir al seu personatge a mans del seu major enemic, el professor Moriarty però la pressió popular per la seva tornada el va obligar aressuscitar-lo en nous relats y novel·les, que es van seguir publicant fins al 1927.Coan Doyle va morir en Crowboroug ,Sussex,en 1930

2-Resum del llibre.
Sherlock Holmes rep la visita de Miss Mary Morstan, que li va trure l'avorriment en què havia caigut,després de resoldre el cas d'Estudi en escarlata que va estar 3 mesos intentant resoldre el casescarlata,Sherlock mata el avorriment, que fa que nosigui tant pesat prenent dosis de cocaïna.
Mary Morstan va al 221 de Baker Street per visitar a Sherlock i donar les idees del cas: el seu pare, després de tornar de l'Índia, va desaparèixer fa deu anys de l'hotel on s'allotjava, ella rep anualment, des de fa sis anys, una capseta amb una valuosa perla dins; algú l'ha citat davant d'un teatre per a aquesta nit.
Holmes i el doctor Watsonl'acompanyen al lloc de la cita, on un cotxer els espera, on els porta a una casa apartada. Allí són rebuts per Thaddeus Sholto, fill del qual era l'únic amic d'Arthur Morstan, el pare de Miss Mary.
Explica que Morstan i el seu pare van tornar de l'Índia amb un tresor, però que van discutir a l'hora de repartir i Morstan va morir accidentalment en caure i colpejar el cap contra el cofre. El pare deThaddeus, per evitar donar explicacions a la policia sobre el tresor, es va desfer del cadàver. Després, quan estava a punt de morir li va confiar a ell i al seu germà tota la història, i penedit de la seva cobdícia, els va dir que compartissin tots dos el tresor, que no s'ha atrevit a tocar, amb la filla del seu amic. Però abans de dir-los la localització del tresor, en veure un rostre en una finestra,embogeix i mor.
A l'endemà troben l'habitació revolta i sobre el cadàver del seu pare un paper amb les paraules "El signe dels quatre". Només una diadema els dóna certesa de l'existència del tresor.Les perles d'aquesta joia es s'envien anònimament als germans Sholto cada any a Miss Morstan.
Ara, anys després, el tresor ha estat trobat, de manera que Miss Morsyan ha estat requerida per rebre laseva part. El grup va a casa de Bartholomew, l'altre germà. En arribar al Pavelló Pondicherry, troben al germà mort i sobre ell un paper amb "El signe dels quatre" escrit en ell. El tresor ha desaparegut.
Holmes descobreix petjades de dues persones: les de l'agafo Jonathan Small i les de qui sembla ser un nen. Gràcies a que aquest últim va trepitjar creosota derramada a terra de les golfes, Holmesi Watson, amb l'ajuda d'un gos, segueixen el rastre invisible deixat per la substància olorosa. El rastreig amb el gos els porta a un embarcador. Alli Holmes descobreix que els fugitius han hagut de fugir en una llanxa,una llanxa que s’anomena Aurora. De retorn a Baker Street, Holmes possa tots els fets ocurrits en funcionament.I vol anar a buscar l’embarcació. Durant diversos dies la busqueda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • instituto
  • Instituto
  • instituto
  • instituto
  • instituto
  • Instituto lo
  • INSTITUTO
  • INSTITUTO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS