Integración Sensorial

Páginas: 13 (3152 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2012
LA INTEGRACIÓN SENSORIAL Y EL NIÑO
A. Jean Ayres

ÍNDEX
PRIMERA PART: “La integración sensorial y el cerebro”
CAPÍTOL PRIMER: “¿Qué es la integración sensorial? ”…………………………….……P.3
CAPÍTOL SEGON: “Viendo cómo se desarrolla la integración sensorial”………….…………P.7
CAPÍTOL TERCER: “El sistema nervioso internamente”…………………………………………P.10

SEGONA PART: “Integración sensorial y disfunciones”CAPÍTOL QUART: “¿Qué es una disfunción integrativa sensorial?”……………….P.12
CAPÍTOL CINQUÈ: “Desórdenes que atañen al sistema vestibular”………………………P.14
CAPÍTOL SISÈ: “Dispraxia del desarrollo: un problema de planeación motora”……….P.16
CAPÍTOL SETÈ: “Defensa táctil”……………………………..…………………..P.17
CAPÍTOL VUITÈ: “Percepción visual y desórdenes auditivos y del lenguaje”…………P.19
CAPÍTOL NOVÈ: “El niñoautista”……………………………..…………………..P.17

TERCERA PART: “¿Qué se puede hacer acerca del problema?”
CAPÍTOL DECÈ: “Terapia de integración sensorial”……………….P.12
CAPÍTOL ONZÈ: “¿Qué pueden hacer los padres?”………………………P.14

CAPÍTOL PRIMER: “¿Qué es la integración sensorial?”
El lent aprenentatge i els problemes de comportament en els nens són, normalment, a causa d’una integració sensorial inadequada en elcervell. Això és la causa de que alguns nens tinguin problemes d’aprenentatge o de comportament.
Aquests problemes d’integració sensorial no son visibles i necessiten ser explicats amb calma perquè, sovint, els metges no els detecten i han de ser els pares qui ho han de fer. Aquells pares que passin temps observant als seus fills, tindran més possibilitat de detectar el problema, però sense unconeixement del sistema nerviós no entendran que passa realment al cos del nen.
LA INTEGRACIÓN SENSORIAL ES…
La integració sensorial és l’organització de sensacions per al seu ús. Els nostres sentits ens donen informació sobre les condicions físiques del nostre cos i del que ens envolta.
Si la persona es vol moure, aprendre o comportar-se normalment, el cervell ha d’organitzar totes estessensacions. D’aquesta manera, el cervell localitza, classifica i ordena les sensacions. Quan les sensacions flueixen de manera ordenada o integra, el cervell utilitza estes sensacions per formar percepcions, comportaments i aprenentatges.
La integració sensorial és el tipus de processament sensorial més important. Per tant, podem considerar que aquestes sensacions són un aliment per al cervell, ja queaquestes sensacions proporcionen l’energia i el coneixement necessaris per dirigir el cos i la ment. Les sensacions són impulsos elèctrics, i alguns agents bioquímics també ens en proporcionen. Aquests impulsos s’han d’integrar per donar sentit a les sensacions i aquesta integració és la que converteix les sensacions en percepcions.
La integració sensorial comença al ventre de la mare, és a dir,quan el fetus sent els primers moviments del cos de la seva mare. Per a poder gatejar i arribar a caminar, hem de desenvolupar una enorme quantitat d’integració sensorial. Els jocs ajuden a que els nens organitzin les sensacions del seu cos i de la gravetat juntament amb les de la vista i l’oïda. Tot i que tots els nens naixen amb aquesta capacitat, els nens han de desenvolupar la seva integraciósensorial interactuant amb el món i al anar adaptant el seu cos i el seu cervell. El major desenvolupament de integració sensorial té lloc durant les respostes adaptatives.
Una resposta adaptativa és una resposta a una experiència sensorial que té un propòsit i un fi. En aquestes respostes vencem el repte i aprenem coses noves. La formació de respostes adaptatives ajuden a la pròpia organització ial desenvolupament del cervell. Per tant, podem dir que els nens que aprenguin a organitzar el seu joc tindran més possibilitats d’organitzar el seu treball a l’escola.
El cervell és bàsicament una màquina de processament sensorial, és a dir, sent les coses i adquireix el seu significat directament de les sensacions. Les seves respostes adaptatives són més musculars i motores que no pas...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La integracion sensorial
  • La integracion sensorial
  • Que Es La Integracion Sensorial
  • LA INTEGRACION SENSORIAL
  • Integración Sensorial
  • integracion sensorial
  • Integracion sensorial
  • Integracion Sensorial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS