interculturalitat

Páginas: 3 (587 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
1. Les actores principals de la polèmica eren dues: l’Anna, cap d’estudis i la Fàtima, alumna de secundària. Quina noció de cultura comparteixen les dues?
Actualment cada vegada es fa més difícilparlar de cultura, en el sentit que les opinions i criteris que defineixen aquest terme solen ser molt contraposades i divergents. La societat actual està immersa en múltiples visions i informacionssobre aquest aspecte i cada vegada existeixen més opinions segregades respecte la cultura. Molts pensen que la convivència entre cultures no és possible i molts d’altres creuen que es pot buscar unespai comú i neutre entre les dues vessants. De totes maneres, tal com s’observa actualment i la societat en general, cada vegada podem veure que la noció de cultura sol ser més extremista, uns creuen illuiten per uns ideals i els altres, creuen i lluiten per uns altres; per tant, costa arribar a un terme mig, en un camí comú on tots els extrems es vegin mig lligats, uns amb els altres.
La noció decultura transmesa en aquest vídeo estaria dins el relativisme cultural i l’etnocentrisme, en el sentit de dir que tant la postura de l’Anna com la Fàtima es regeixen per uns criteris propis iintransferibles a l’hora de comprendre i explicar la realitat. Ja que tant una visió com l’altra, van lligades a uns valors i creences que tenen una certa lògica i racionalitat alienes a la persona. Tantl’Anna com la Fàtima es basen en el seu punt de vista sense entendre una en el món de l’altra i sense poder empatitzar en les situacions viscudes de cadascuna, així doncs, podem dir que tenen una visióetnocentrista, ja que ni una ni l’altra s’intenta apropar al seu món. D’altra banda, cal dir que la Fàtima es desprèn d’aquesta visió, ja sigui sota una situació límit o sota demanda (l’Anna li demanasota pressió i des de la seva figura de cap d’estudis ) de la seva visió etnocentrista de no treure’s el hiyab i finalment, se’l treu, cosa que ens fa veure com pot deslligar-se finalment de la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC1. INTERCULTURALITAT I EDUCACIÓ
  • Pac1B. Interculturalitat I Educació
  • Interculturalitat i educació PAC1
  • Interculturalitat i educacio
  • Interculturalitat I Educacio Pac 1-B
  • modul 1 interculturalitat
  • Reflexions i Practiques Al Voltant De La interculturAlitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS