Interpretació Partenó; Ictinos I Cal·Lícrates.

Páginas: 2 (301 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2012
Interpretació

El temple té una funció religiosa. Estava dedicat a Atena, divinitat protectora de la ciutat i també és un símbol de grandesa i poder polític d'Atenes. Era l'edifici dereferencia de la ciutat i el millor temple grec del moment. Si tenim en compte les descripcions del temple de Zeus a Olimpia, el seu rival, el partenó el superava en dimensions, decoració i l'esveltesade les seves columnes.

Serveix per demostrar l'estatus de la ciutat, conmemorar la victoria sobre els perses i superar el temple de Zeus. Esta dissenyat per ser vist desde l'exterior. Elstemples servien per acollit l'estàtua de la divinitat i les seves ofrenes. A l'interior accedien poques persones. Els cultes i les adoracions tenien lloc en festivals. Els actes centrals eres elssacrificis, oferts a l'altar a l'aire lliure en presencia dels fidels. El recinte que contenía els temples esdevenia el santuari.

És l'edificació més important de l'Acròpolis (afegirinformació). S'aixeca sobre les runes d'un antic temple. A part de la divinitat protectora de la ciutat existien una varietat de cultes particulars. És un obra conjunta; els arquitectes són Calícrates quefeu les aportacions jòniques i Tinos s'ocupa dels efectes òptics i de perspectiva. DE la supervisió s'ocupa Fídes que juntament amb el seu taller s'encarrega de la secoració escultòrica. Eldirigent polític és Perípters.

L'infuencia política d'Atenes decau després de les guerres del Peloponès, però la cultura perdurarà.

El partenó influencia l'art posterior. Les obres del'Acròpolis es consideren clàssiques molt aviat i per tant seran un obra de referencia. Infuelcia totes les èpoques, tant als romans (Meson Carrer) fins als neoclàssics (La Madeleine). Al llarg del tempsl'edifici ha tingut diferents usos; temple, esglesia, polvorí... fet que ha comportat la seva destrucció parcial. Ha estat restaurat diferents cops. Actualment és una resta arqueològica.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Entre l'execució i la interpretació
  • Anàlisi i interpretació de textos històrics. el tancament de les institucions
  • Partenó
  • el partenó
  • Història de la traducció i de la interpretació
  • Partenó
  • Parteno
  • El Partenó

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS