Introducció A Treball De Recerca Sobre La Indústria Surera

Páginas: 2 (466 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
INTRODUCCIÓ

Històricament, Cassà de la Selva és un poble que ha estat vinculat al sector del suro. Dins la meva família, el meu avi s’hi ha dedicat professionalment tota la seva vida, en concreten el sector de la maquinària dedicada a aquesta indústria. És per això que faig aquest estudi detallat sobre dues màquines que es dediquen a la recuperació de discs sanats, una inventada pel meu avi,i una altra inventada per el senyor Mariano Ribas Diaz, també de Cassà de la Selva.
Incideixo en que l’estudi també es centra en l’aprofitament de discs de suro sanats, que altres màquines no podenaprofitar, però la màquina inventada pel meu avi si que pot. D’aquesta manera evita rebutjar més suro del compte, que altrament es tiraria o es cremaria. A més, la màquina que va inventar el meu avi éstotalment reciclada a partir de peces d’altres màquines, de manera que



He triat aquest tema perquè m’agradaria saber més coses sobre la indústria del suro i les màquines que es fan servir. Amés, la primera màquina que he estudiat és d’un familiar (el meu avi), i que des de petit m’havia interessat com funcionava. També perquè tracta sobre la indústria surera, molt arrelada a Cassà de laSelva, i hi influeix el reciclatge, perquè les màquines són fetes a partir d’altres ja inservibles.

M’he proposat aprendre el procés que es fa amb el suro, des que es pela fins que es produeix eltap, i entendre com funcionen algunes de les màquines que es fan servir per fer tot el procés, incloses les màquines que va crear el meu avi. Finalment decidir quina seria la millor de les màquines icomparar-la amb una que ja està comercialitzada, tenint en compte varis aspectes.

Al principi havia previst seguir les fases següents:

- Estudiar les diferents màquines del meu avi
-Estudiar la màquina comercialitzada
- Dibuixar les peces d’ambdues
- Comparar les dues màquines per trobar la millor actualment
- Estudiar els passos per fer taps de suro i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball De Recerca Sobre ONG Ciutadania
  • Treball de recerca
  • Treball de recerca
  • Treball recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS