Introduccion A Las Ciencias Sociales

Páginas: 9 (2155 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2012
Noelia Franquet Díaz

Preguntes 2 i 3.

Fets triats:

6 de Març de 2012: Anar a l'oficina de Servei Public de Treball Estatal (SEPE)
Descripció: no tenia clar quan em finalitzava la prestació per atur. Vaig estar més de dues hores esperant que m'arribés el torn, havien moltes persones, de fet en plena crisi en què ens trobem a la mateixa situació, cada dia augmenten les llistes dedesocupats.
He escollit aquest fet com a important, l'actual estat de l'economia del país, ha produït un augment del les persones que es troben sense feina, cosa que fa que tinguin la necessitat d'acudir a les oficines del SEPE, per diferents motius, prestacions socials, preguntes de diversos tipus, etcètera... El resultat és que anar a informar-te sobre la teva situació t'obliga a estar molt tempsa l'oficina.
Podria engloba aquest fet en limitacions de classe social i l'actuació dels poders establerts. En el primer cas no totes les classes socials estan en el mateix nivell de crisi de fet les oficines de SEPE s'omplen de gent de classe mitjana - baixa. En el segon cas seria en aquest servei públic no hi ha suficient personal per atendre totes aquestes persona.
Reflexió: relacionariaaquest fet amb les normes socials (treball organització) amb la posició social i el rol que tenim cada un de nosaltres a la societat, també parlem d'una relació amb biopoder sistema per controlar a la gent, tractar vida com un objecte administrable per al poder “no pots preguntar al primer funcionari que et trobes, tens que fer una serie de tràmits i passar per una serie de persones fins queaconsegueixes resposta a la teva pregunta”.
També aquest fet social ens porta a un l'estat d'impaciència per haver d'esta mes temps del que nosaltres voldríem en un mateix lloc. La vida actual es estressant per si mateixa, no s'acaba de fer una cosa que ja pensem en lo següent que hem de fer.

9 de Març de 2012: Convocatòria de vaga el 29 de març per part de UGT i CCOO.
Descripció: Elssindicats de treballadors han anunciat intenció de vaga general, el principal motiu es la “nova reforma laboral”. Amb aquesta es vol intenta canviar la llei, amb la qual es retallant el drets dels treballadors.
Fet social és clarament per l'actuació dels poders establerts, una "reforma laboral" que afecta a treballadors en actiu i en situació d'atur.
Els sindicats de treballadors opinen queretallen els drets dels treballadors, per als poders polítics són mesures per disminuir les llistes de l'atur i promocionar la creació de treball.
"Amb la vaga el que pretenem és que el Govern corregeixi la reforma laboral que contribuirà a la destrucció d'ocupació, no millorarà la posició relativa de les nostres empreses i va a allargar la recessió i debilitar fonaments de la nostra cohesió social ide nostre Estat de Dret " (http://www.ugt.es/actualidad/2012/marzo/b20032012.html)
Reflexió: Aquesta convocatòria de vaga podríem dir que es un estat d'anomia, amb la qual es vol aconseguir un canvi social, canviar la “Nova reforma laboral”. Tenim un conflicte social un grup social que comparteixen una mateixa posició social i econòmica que no estan d'acord amb les decisions de l'estat.
Elgran perjudicat per les nova reforma laboral que va aprovar el govern fa uns mesos. Els poders polítics davant de la situació de crisis que pateix el país, decideixen una serie de punts que afecten als treballadors però també afavorira el creixement econòmic (mes contractes, menys atur).
Reforma laboral:
Acomiadament per a nous contractes, si el acomiadament es procedent 20 dies per anytreballat, si el acomiadament es improcedent seran 33 dies per any treballat
Els motius per acomiadament procedent també canvien: "Se considerarán para este cómputo como faltas de asistencia al trabajo aún justificadas pero intermitentes, aquellas que alcancen el 20 % de las jornadas hábiles en dos meses consecutivos, o el 25 % en cuatro meses discontinuos dentro de un periodo de doce meses"...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introducción A Ciencias Sociales
  • Introduccion alas ciencias sociales
  • Introduccion alas ciencias sociales
  • Introduccion a las ciencias sociales
  • INTRODUCCION A LAS CIENCIAS SOCIALES 3
  • Ensayo de introducción a las ciencias sociales
  • introduccion a las Ciencias Sociales
  • Introduccion A Las Ciencias Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS