Introducció a una Activitat Dirigida

Páginas: 6 (1475 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2013
INTRODUCCIÓ ACTIVITAT DIRIGIDA:
Som l’esplai “Estel blau” situat a Sant Vicenç dels Horts. Format per un grup de monitors/es que portem a terme una tasca educativa amb uns objectius concrets. El nostre esplai està dividit en 2 grups d'edats diferents, de 30 mesos a 4 anys i de 4 a 6 anys.
Cada grup té el nom d'un color representatiu de l'Arc de Sant Martí:
Els petits de 30 mesos a 4 anystenen el color blau
Els més grans de 4 a 6 anys tenen el color groc.
Cada grup estarà format per 15 infants on entre ells hi trobem dos infant amb una discapacitat motora.
El nostre horari es tots els dissabtes de 9:00 a 13:00 hores.
L'activitat fonamental que treballem amb els nens/es és el joc mitjançant el qual aprenen a conèixer el món, dominar les coses materials i relacionar-se ambaltres persones. En aquesta activitat tenim molt en compte les necessitats dels nens/es en funció del seu creixement, tant físic com social.
La majoria dels infants d’aquesta activitat estan junts des dels 3 anys, així que és un grup molt cohesionat. Els que han entrat nous, ràpidament s’han integrat al grup, a més a més vam començar al setembre i com ara ja som l’Abril ja es coneixen tots molt bé.En aquesta activitat participa un infant amb un trastorn tonicoemocional (un tic) al braç esquerra. No cal fer cap adaptació, només que estarem més pendent d’ell a l’hora de fer el dibuix. El tic és una sobtada involuntària execució en intervals irregulars però relacionats de moviments senzills, aïllats o units que representant un acte adaptat a un objectiu concret. La seva execució va procedidad’una necessitat, reprimir-los produeix malestar, si li posen voluntat o se’ls distreu es pot interrompre i desapareix en dormir.

ACTIVITAT DIRIGIDA: Els ocells viatgers
1. CARACTERÍSTIQUES DEL GRUP: Infants de 4 a 6 anys.
2. OBJECTIUS:
Desenvolupar la motricitat grossa.
Treballar la coordinació a traves de la estructuració espacio-temporal.
Manifestar les emocions a traves del llenguatgeplàstic.
Aprendre a respectar les normes.

3. DESENVOLUPAMENT:
RITUAL D’ENTRADA: quan els infants acaben d’arribar a l’esplai dissabte el matí els hi cantem la cançó del “Bon dia” (Bon dia, bon dia, bon dia al dematí, la lluna s’amaga i el sol deixa sortir, bon dia, bon dia, bon dia fem fora la mandra i sortim corrent del llit). Desprès els explicarem que farem una activitat i explicarem lesnormes.
DESENVOLUPAMENT: Granota a l’estanc, serp a la selva, cavall a la granja, cangur al desert, ocell a la ciutat.
FASE PRÈVIA: preguntarem als infants si tenen animals a casa, quins altres animals coneixen, quins animals els hi agraden més, si saben com es mouen, on viuen, què mengen.
FASE DESENVOLUPAMENT: l’espai estarà dividit en cinc zones. Els explicarem que som ocellets que farem unviatge. El primer espai serà l’estanc, on els infants hauran de saltar igual que les granotes. Per passar a l’altre espai hauran de traspassar per un cercle. L’espai següent és la selva on els infants s’hauran d’arrossegar per el terra com si fossin serps. Per passar al següent espai hauran de saltar per sobre d’un banc i arribaran a la granja on hauran de fer el mateix que fan els cavalls. Perpassar al següent espai hauran de que passin per sota un pont que farem amb matalassos i arribaran al desert on hauran de saltar igual que els cangurs. Finalment fem una tombarella i arribarem a la ciutat.
FASE SINTESI: un cop arribem a la ciutat els infants recordarem el que hem fet a cada zona.
RELAXACIÓ: un cop acabada l’activitat els infants es posaran amb parelles, un de cada grup s’estiraràsobre del matalàs, els posarem una música relaxant i el membre de la parella que no esta estirat farà un massatge al que esta estirat seguint les indicacions de l’educador/a, desprès es canvien i ho fan a l’inrevés.
EXPRESSIÓ I REPRESENTACIÓ: repartirem als infants folis i colors perquè expressin mitjançant un dibuix l’espai del recorregut que li ha agradat més. Desprès faran una petita...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Activitat dirigida 1. construcció ii upc
  • ACTIVITAT
  • la era del dirigible
  • Dirigir
  • Qué es dirigir
  • Dirigir
  • Dirigibles
  • dirigir

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS