iNTRODUCCIÓN AL DERECHO CONSTITUCIONAL

Páginas: 2 (318 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2013
Introducció al Dret Constitucional

1.La Declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà va ser creada l’any 1789 i està inspirada en la declaració d'independència nord-americana de1776 i en l'esperit filosòfic del segle XVIII, marca la fi de l'Antic Règim i el principi d'una nova era. El text va néixer en el marc de la Revolució Francesa que va tenir lloc l'any1789. Un moviment francès revolucionari que va concloure amb la caiguda de la monarquia francesa després de forts enfrontaments entre senyors i plebeus, el resultat dels quals, va donarpas a la nova era contemporània. El principi de base de la declaració va ser adoptat el juliol de 1789 i va donar lloc a l'elaboració de nombrosos projectes. Després de llargs debats, elsdiputats van votar el text final el dia 26 d'agost d'aquell mateix any.
La Declaració d’Independència dels EUA de 4 de juliol va ser redactat per Thomas Jefferson durant la Guerra dela Independència i va ser signada per les tretze colònies que formaven els primers tretze estats del país. Encara que la signatura de la Declaració no es va completar sinó fins al'agost, el 4 de juliol és acceptat com l'aniversari oficial d'aquest fet històric.
2. La Declaració dels Drets i l’home i del Ciutadà francesa i la Declaració d’Independència dels EUA té coma fonaments ideològics del constitucionalisme per exemple l'estabilitat del poder executiu induint la seva fortalesa i eficàcia, a més a més és doctrinal solemne dels drets i llibertatsindividuals, fins llavors mai formulada amb un abast universal. els vasts poders reservats al poder judicial, el seu enfortiment com a control contra la majoria de les assemblees, laprotecció dels drets de les persones, dels grups, de les minories, i la concepció de veure als representants populars només com a “mandataris” que han d'estar al servei del país.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introduccion a derecho constitucional
  • Introducción A Los Derechos Y Garantías Constitucionales
  • Uverger: Introducciones Políticas Y Derecho Constitucional.
  • DERECHO POL TICO Y CONSTITUCIONAL INTRODUCCION 1
  • Introducción al Derecho Constitucional
  • Introducción al derecho procesal constitucional
  • Introducción al derecho constitucional
  • Introduccion al derecho constitucional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS