Israel

Páginas: 3 (653 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
“Detrás del odio. Raíces del conflicto Palestina-Israel”. Discovery Channel. 2003. 46,40’

Qüestionari:


1. Quines creus que són, segons apareix en el documental, les causes més importantsdel conflicte entre Palestina i Israel?


La creació del Estat de Israel per acollir als jueus després de la 2ª Guerra Mundial dintre del territori palestí. Els jueus no tenien un estat propi.El moviment sionista defensava la idea de que tornant a la seva terra originaria es solucionaria el problema de les persecucions que havien patit al llarg dels segles.


La ineficàcia,primer de la Gran Bretanya i després de la ONU, per solucionar el problema i combinar la presència de jueus i palestins al mateix territori va fer que els dos bàndols recorreguessin al terrorisme.2. Enumera i caracteritza les diverses guerres obertes que han tingut lloc fins avui a la zona.


- Guerra de la Independència (1948). Una coalició de 5 països àrabs s’ uneixen per lluitarcontra el nou estat de Israel. Aquest guanyarà i ocuparà part dels territoris que s’havien assignat a Palestina.


- Guerra del Canal de Suez (1956). Egipte havia nacionalitzat el Canal deSuez. Israel conjuntament amb Gran Bretanya i França l’atacaran i guanyaran la guerra.


- Guerra dels 6 dies (1967). Israel ataca, sense cap mena de recolzament, la força aèria egípcia, tementun atac al Sinaí. Egipte rebrà recolzament de Jordània Irak i Síria. En 6 dies Israel arrasa als exèrcits àrabs i ocupen gran quantitat del territori dels països limítrofs. Hi ha un canvi de fronteres.- Guerra del Yom Kippur (1973). Egipte vol que li tornin el Sinaí i la diplomàcia ha fallat. Ataquen per sorpresa en el dia més sagrat del calendari jueu, el Yom Kippur. Israel torna aguanyar, però a un preu molt alt.


3. Destaca els dirigents més importants d’Israel i de Palestina a les darreries del segle XX.


Per la part d‘Israel tenim els primers ministres Ben...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • israel
  • Israel
  • Israel
  • israel
  • ISRAEL
  • Israel
  • Israel
  • Israel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS