Jamaica

Páginas: 19 (4564 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
1. Presentació
1.1. Situació geogràfica
Jamaica és una illa i alhora un país que pertany a les Grans Antilles, al mar del Carib. Te 240 km de llarg i un màxim de 80 km d’amplada. Situada a 150 km al sud de l’illa de Cuba i a 180 km de l’illa “La Española”, formada pels països d’Haití i la República Dominicana.
La capital, Kingston, es troba al sud-est de l’illa i hi viu el 21% de la poblaciótotal jamaicana.
Colón va arribar-hi l’any 1494 i la va utilitzar com a residència familiar, posteriorment va passar a domini anglès del qual va aconseguir lliurar-se’n l’any 1958. Finalment va aconseguir la seva independència total l’any 1962.

1.2. Situació econòmica
Jamaica és un important centre turístic regional, del qual tot l’economia va créixer als anys 90 amb l’ajuda de les generosesinversions als anys 90 amb l’ajuda de les generoses inversions estrangeres.
La seva economia es centra a més a més del turisme, en la producció de sucre I la extracció de bauxita, industria que ja no s’alimenta només de l’exportació, en motiu de la compra d’accions a les principals extractores nacionals realitzada pel mateix país l’any 1874. A totes aquestes activitats cap sumar-li el negoci quees va crear al voltant de la figura de Bob Marley, utilitzada tant pel turisme com per l’explotació de la música reggae I tot el que hi està relacionat.
La activitat agrària es dedica al cultiu de productes per a la exportació, com el cafè, el tabac, la banana i la canya se sucre; I per al consum autòcton. A més a més és una tradicional productor de pebre. Entre les activitats industrials,predominen la transformació de productes agràris, la fabricació de ciment, de fertilitzants, de derivats del petroli I de la indústria tèxtil. Tot I així totes aquestes riqueses no queden repartides igualitàriament entre la població, ja que Jamaica és històricament dominada per unes poques famílies adinerades.
Així mateix, la comercialització dels productes relacionats amb la marihuana en els qualsapareix la bandera de Jamaica, genera una àmplia font d’ingressos en aquest país.

1.3. Situació política
L’any de la independència de Jamaica (1962), també es va redactar una constitució, aquesta estableix un govern parlamentari seguint el model del Renge Unit. El primer ministre és el cap del govern. El monarca britànic és el cap de l’Estat i està representat per un governador general, que esescollit segons el consell del primer ministre. Així doncs la reina de Jamaica, és la mateixa que la del Regne Unit, Isabel II, el governador general, Patrick Allen i el primer ministre, Bruce Golding. A més a més va adquirir el model d’organització territorial britànic, així doncs es va dividir en tres comptats i catorze parròquies.

1.4. Situació demogràfica
La població de Jamaica estàformada, sobretot, per africans o mestissos (amb europeus), descendents dels esclaus portats a l’illa entre els segles de XVII i XVIII. Entre les minories estables es troben ciutadans del Sud-est asiàtic, europeus i xinesos. Prop del 48% de la població viu a àrees rurals.
Jamaica te una densitat de població de 258,70 hab/km2. L’esperança de vida es de 71 anys pels homes i de 75 anys per a les dones.La taxa anual de creixement de la població va descendir fins al 2008 bastant elevada, va caure fins al 0,75% en aquell any. La emigració ha estat molt important cap a Estats Units, Gran Bretanya i Llatinoamèrica.

2. Estudi demogràfic
2.1 Evolució demogràfica fins al moment
Al 1958 Jamaica es va convertir en una província de la Federació de les Indies Occidentals i al 1962 va aconseguir laindependència. Això va portar a un creixement econòmic durant els primers deu anys d’independència d’un 6% a l’any, i conseqüentment això va significar un increment del turisme, de les indústries i de l’agricultura. Aquests són els factors de l’inici de la tendència de creixement de la població de Jamaica, que des d’aquesta data fins al 2010 ha ascendit regularment i amb continuïtat any rere any. A...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jamaica
  • Jamaica
  • Jamaica
  • jamaica
  • Jamaica
  • Jamaica
  • jamaica
  • Jamaica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS