jbhgd

Páginas: 2 (275 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014
jkhedfcsma,ls,dmfnbdslñkjdhfdjdjsklkdvhfdjsPRÀCTICA: LA CATALASA

Objectiu:




Informació:

Durant la respiració cel•lular, les cèl•lules oxiden la matèria orgànicaper obtenir energia. Uns del metabòlits que formen és el peròxid d’hidrogen, un agent molt oxidant que pot afectar a moltes molècules, entre elles l’ADN ja que és un mutagènic.La catalasa és l’enzim encarregat de desactivar la molècula i descompondre-la en aigua i oxigen. Aquest enzim es troba en les cèl•lules dels éssers vius, per exemple en lapatata, fetge, pastanaga, microorganismes com els llevats, etc.


catalasa
H2O2 HO2 + ½ 02




Material de treball:






Procediment:

1. Col•loca entots els tubs d’assaig aproximadament el mateix pes de cada una de les mostres que estudiaràs (una mostra per tub)

2. Afegeix 5 ml de peròxid d’hidrogen i anota que succeeix.3. has d’explicar tot el que passa a l’interior dels tubs i ordenar els teixits segons la seva activitat. Agita el tub que presenti més activitat tapant-lo amb el dit polze,observa el que passa, desprès destapa el tub.

4. Repeteix el mateix procés amb els teixits que han estat bullits abans amb l’aigua durant 10 minuts.


Qüestions:

1.Els teixits frescos contenen catalasa? Perquè?
2. Què ha passat en els teixits cuits? Dóna una explicació.
3. Com es posa de manifest l’activitat d’aquest enzim? Se t’acudeixalguna idea per poder mesura-la, tot i que sigui de manera indirecta.?
4. Per què l’aigua oxigenada s’utilitza par desinfectar ferides?
5. Dissenya un experiment per tal deverificar la influència del pH en l’activitat de l’enzim catalasa. Cal definir la variable independent, la variable dependent, el control de variables i el control de l’experiment.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS