jbnbjbj

Páginas: 2 (344 palabras) Publicado: 9 de septiembre de 2014
UNITAT 9-LA HIDROSFERA
1. L’aigua a la Terra. La Hidrosfera.

La Hidrosfera, és la capa d’aigua formada pels oceans, els mars, els rius, els llacs i el glaç dels pols. La Terrano es el únic planeta del Sistema Solar que té aigua però si l’únic que la té liquida. Aixó es debut a les seves suaus temperatures de la superfície: La distància respecte el sol, ila composició de la seva atmosfera.
Els altres dos planetes del Sistema Solar que tenen aigua son:
Venus, que es troba més a prop del sol que la Terra i està envoltat d’unaatmosfera que li reté l’energia del Sol, amb temperatures molt elevades i nomès té una petita quantitat d’aigua en forma de gas.
Mart, que està una mica més allunyat que la Terra, téuna superfície freda, que nomes hi trobes aigua en forma de gel.
1.1. La distribució de l’aigua a la Terra.
Quasi les 3/4 parts de la Terra, estan recobertes d’aigües. La majorpart es localitza en mars i oceans (97%) i l’altre part d’aigua continental (3%).
L’aigua que es apte pel nostre consum, és l’aigua dolça (amb poques substancies dissoltes). I lamajor part d’elles es troba en forma de gel o d’aigua subterrània a grans profunditats.
Pel nostre ús depenem de l’aigua de la pluja que alimenta rius, llacs, pantans i aigüessubterrànies. I l’aigua disponible per cada persona depèn del lloc determinat on viu.
2. L’aigua als oceans.
L’aigua de mars i oceans és salada. Aquesta sal procedeix de les roquescontinentals, al llarg de la història l’aigua ha dissolt algunes roques i els rius han transportat aquesta sal fins als oceans.
Per calcular la quantitat de sals dissoltes que conté unlitre d’aigua de mar, es fa evaporar a poc a poc en un recipient i després es pesa el residu sòlid que queda. La salinitat mitjana és de un 35 grams per cada litre d’aigua.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS