Jesús de nazaret

BIOGRAFIA DE JESÚS

Jesús de Natzarè també conegut com Jesús, crist o Jesucrist es la figura central del cristianisme. Va néixer a Betlem de Judea en temps del rei Herodes, al 7 i el 2 aC, va viurea començaments del segle I en les regions de Galilea i Judea i va ser crucificat a Jerusalem entorn a l’any 30.

NAIXAMENT I INFANCIA
D'acord amb els evangelistes, Jesús nasqué a Betlem. La data(segons els càlculs actuals) resulta paradoxalment de 4 anys abans de Crist. El lloc de naixement a Betlem correspon a una profecia de l'Antic Testament i no es pot comprovar històricament.
Jesús erafill de Maria, una noia verge que estava casada amb Josep, descendent de David. Segons l’Evangeli de Lluc, l’àngel Gabriel es va aparèixer a Maria i li digué que portava un fill al que li posaria elnom de Jesús i regnaria per sempre sobre el poble de Jacob i el seu regnat no tindria fi.
Durant la gestació l’emperador Cèsar August va ordenar fer el cens, per tal motiu Josep i Maria van anar aBetlem que era el poble del rei David, de qui Josep era descendent per inscriure’s, i allà va néixer Jesús.
Quan Herodes va saber que el messies havia nascut va preguntar als sacerdots on havia nascuti desprès va enviar a un savis perquè el trobessin i l’avisessin. Els savis van partir seguint a l’estrella que els guiava i un cop van trobar al nen Jesús li van oferir or, encens i mirra, desprésvan marxar per un altre camí sense avisar a Herodes ja que en un somni els van advertir que no avisessin a Herodes.
Un àngel es va aparèixer a Josep en somnis i li va recomanar que marxessin cap aEgipte fins que ell els avises.
Herodes enfadat va ordenar matar a tots els nens menors de dos anys.
Josep, Maria i Jesús van viure a Natzarè de Galilea, allà va passar la seva infantesa. Jesús va anarmadurant a Galilea la seva experiència de Deu.
BAPTISME I TEMPTACIONS
A Galilea Jesús es va adonar de la situació de marginació en la que vivien els seus conciutadans, sentia compassió per ells....
tracking img