Jesús de nazaret

Páginas: 5 (1148 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2009
BIOGRAFIA DE JESÚS

Jesús de Natzarè també conegut com Jesús, crist o Jesucrist es la figura central del cristianisme. Va néixer a Betlem de Judea en temps del rei Herodes, al 7 i el 2 aC, va viure a començaments del segle I en les regions de Galilea i Judea i va ser crucificat a Jerusalem entorn a l’any 30.

NAIXAMENT I INFANCIA
D'acord amb els evangelistes, Jesús nasqué a Betlem. La data(segons els càlculs actuals) resulta paradoxalment de 4 anys abans de Crist. El lloc de naixement a Betlem correspon a una profecia de l'Antic Testament i no es pot comprovar històricament.
Jesús era fill de Maria, una noia verge que estava casada amb Josep, descendent de David. Segons l’Evangeli de Lluc, l’àngel Gabriel es va aparèixer a Maria i li digué que portava un fill al que li posaria elnom de Jesús i regnaria per sempre sobre el poble de Jacob i el seu regnat no tindria fi.
Durant la gestació l’emperador Cèsar August va ordenar fer el cens, per tal motiu Josep i Maria van anar a Betlem que era el poble del rei David, de qui Josep era descendent per inscriure’s, i allà va néixer Jesús.
Quan Herodes va saber que el messies havia nascut va preguntar als sacerdots on havia nascuti desprès va enviar a un savis perquè el trobessin i l’avisessin. Els savis van partir seguint a l’estrella que els guiava i un cop van trobar al nen Jesús li van oferir or, encens i mirra, després van marxar per un altre camí sense avisar a Herodes ja que en un somni els van advertir que no avisessin a Herodes.
Un àngel es va aparèixer a Josep en somnis i li va recomanar que marxessin cap aEgipte fins que ell els avises.
Herodes enfadat va ordenar matar a tots els nens menors de dos anys.
Josep, Maria i Jesús van viure a Natzarè de Galilea, allà va passar la seva infantesa. Jesús va anar madurant a Galilea la seva experiència de Deu.
BAPTISME I TEMPTACIONS
A Galilea Jesús es va adonar de la situació de marginació en la que vivien els seus conciutadans, sentia compassió per ells.Tot el poble es feia batejar i Jesús també es va batejar. Mentre pregava el cel es va obrir i l’Esperit Sant va baixar cap a ell en forma de colom. Jesús se sent acompanyat per l’Esperit i amb força per superar totes les temptacions que puguin sortir
L’esperit va acompanyar a Jesús durant 40 dies per el desert i va ser temptat pel diable moltes vegades però Jesús tenia resposta per totes lestemptacions i al final el diable va marxar esperant trobar un moment més oportú.
VIDA PÚBLICA
Desprès de que Jesús marxes de Galilea es va establir a Cafarnaüm i va començar a predicar al regne de Déu. Jesús va buscar companys que estiguessin d’acord amb ell i l’acompanyessin. Va recórrer tota Galilea ensenyant a les sinagogues, predicant la paraula de Deu i curant a malalts.
Jesús sempre anavaacompanyat per els dotze deixebles però molta gent al seguia.
Els més poderosos comença’n a témer a Jesús i no el veuen amb bons ulls.
Un any Jesús va pujar a Jerusalem, aviat serien les festes de Pasqua, al anar al Temple el va trobar ple de mercaders, es va enfadar molt i els va treure ja que havien convertit el temple en un mercat en lloc de ser un lloc de reflexió i de culte de la paraula deDeu. Aquest fet va fer enfadar molt als poderosos i el volien matar però tenien por perquè hi havia molta gent que el seguia.
Jesús per la nit va marxar de la ciutat amb els seus deixebles.

EL FINAL
A les autoritats no els hi agradava la interpretació que feia de la llei de Moisès i volien acabar amb la vida de Jesús però no sabien com fer-ho.
Jesús va reunir a tots els seus deixebles enl’últim sopar i desprès va anar a orar i parlar amb Deu acompanyat dels tots ells menys de Judes Iscariot.
En el mont es van presentar uns homes enviats per el Sanedrí i van detenir a Jesús. El van trobar gràcies a la traïció de Judes que els hi va dir on el podien trobar, els seus deixebles van fugir, menys Pere que segui de lluny, però va negar que el coneixes quan li van preguntar.
Jesús va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jesús de nazaret
  • Jesus de nazaret
  • Jesus de Nazaret
  • Jesús De Nazaret
  • Jesus de nazaret
  • Jesús De Nazaret
  • Jesús de nazaret
  • Jesús de Nazaret

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS