Jfrjjfj

Páginas: 3 (699 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
JOAN SALVAT-PAPASSEIT 

va nèixer el 1894 i va morir el 1924 a Barcelona.  
Va ser un escriptor barceloní  humil, esperit rebel i altament autodidacta. Conegut com a poeta d'Avantguarda, va teniruna  activitat com a redactor d'articles de crítica social en castellà i català  amb els corrents anarquistes i socialistes de l'època.
El seu estil enèrgic i impulsiu contrasta amb una vida derutina i repós deguts als problemes de salut. Va morir de tuberculosi als trenta anys, deixant una obra que durant dècades va ser poc coneguda. 

En l'obra que analitzarem a continuació, tot l'enyor dedemà,el port de Barcelona va ser un espai vital i poètic molt estimat per Salvat. En aquest poema el poeta hi descriu el seu barri, la Barceloneta. Fa una enumeració dels espais i dels seushabitants, de la vida quotidiana. És una descripció en moviment, en què insisteix en el tramvia i l'aeroplà.
Tota aquesta llarga descripció consisteix en el dubte sobre si ho podrà veure-ho de nou. Peròveiem que Salvat és optimista fins i tot davant el sentiment de la pròpia mort. D’aquesta manera ho expressa al llarg del poema, malgrat la trista paradoxa del títol: sols un jove greument malalt pot<<enyorar el demà>>.

En l’estructura veiem que els versos estan estructurats formant alexandrins i amb menor freqüència decasíl·labs. El poema presenta espais en blanc que formen part dela técnica literària futurista. Veiem que no es presentia un esquema mètric fix, ja que està format per versos lliures o blancs que no rimen.
Els versos estan disposats sense comes ni punts, demanera que fan que el lector posi més atenció i èmfasi en alguns punts del poema que l'autor vol remarcar.   

Respecte els recursos expressius , el poema esta dotat de un ritme intens unit com unpanorama continuu una roda de la vida i la mort.L’expressió bondadosa es converteix en un recurs que fa que el llenguatge no tingui mases artificis, s’utilitzen diminutius per les coses boniques. Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS