Joc Espontani

Páginas: 5 (1245 palabras) Publicado: 9 de junio de 2012
JOCS ESPONTANIS

A l'escola, com a tota institució, estan regides unes normes que ordenen les accions dels quals participen en ella, és a dir, la llibertat individual està emmarcada en l'institucional.
A l'escola, la tasca està sostinguda a la realitat i està organitzada cap a l'aprenentatge i la producció dintre de l'ordre establert per cada cultura, on l'espontani s'emmarca en les normes iobjectius institucionals.
Aquestes característiques de l'escola la converteixen, en un espai no propici per al joc espontani.
Per això, la proposta més idònia per a treballar dintre de la ludoteca, és aquella que planteja intercalar aquest joc amb el joc dirigit, així com també gaudir del temps per al joc individual i en grup.
Actualment, podem dir que el joc espontani és aquell que els nensrealitzen per iniciativa pròpia i en el qual no intervenen adults que condicionen la finalitat del joc.
El joc espontani és llibertat, espontaneïtat i creativitat, per aquest motiu podem dir que la seva principal característica és l'absència d’una finalitat concreta i educativa.
Per altra banda, mentre realitzem el joc espontani, ens podem trobar amb defectes com la falta de varietat, la dolentaorganització en general o l'absència d'una adreça adequada per als participants d’aquest tipus de joc. No obstant això, aquest ens facilita el coneixement profund dels nens, tenint en compte les estructures i les relacions del grup. Les característiques que ens ofereix aquest joc també són importants per a ajustar les edats i interessos de cadascun dels nens als quals ens dirigim.
EXEMPLES DE JOCSESPONTANIS:

 BICICLETES.

Tema: Els nens poden jugar lliurement amb les bicicletes, també poden fer carreres i fins i tot l’educador/a pot afegir alguna variable al joc encara que no pot interrompre la llibertat dels participants del joc.

Terreny: Zona lliure i amplia per a poder jugar amb les bicicletes. El pati de la ludoteca.

Nombre de jugadors: Tots aquells que vullguenparticipar.

Regles del joc: Aquest joc és espontani, per tant no hi han regles concretes marcades per a practicar -lo, l’educador/a tractarà de controlar als nens simplement amb l’observació.

Material: Bicicletes adaptades a l’edat dels nens i nenes.

Objectiu: Aquest joc és espontani per tant no podem obtindre una finalitat concreta i educativa, no obstant això, muntar amb bicicleta, és a dir,saber pedalejar, frenar, accelerar i deixar-se dur, pot millorar aspectes bàsics del desenvolupament del nen i de la nena. Entre els objectius més positius ens troben amb els següents punts:
- Augmenta la resistència.
- Potencia la velocitat.
- Estimula i incrementa la coordinació, l'equilibri i l'agilitat.
- Influïx en el desenvolupament intel•lectual del nens.
- Permet dur als nens i nenesvalors com el respecte i l'esperit de sacrifici.
- Crea hàbits sans per al cos: millora l'articulació, reforça el sistema immunitari, augmenta la capacitat respiratòria, pot prevenir dolors d'esquena, enforteix els ossos, combat l'obesitat, etc...
















 TRENCACLOSQUES.

Tema: Jocs consistents en reconstruir una determinada figura combinant trossos de cartó, fusta,plàstic, etc., en cada un dels quals hi ha part de la figura total.

Terreny: Es pot jugar tant dintre d'un aula ja siga gran o petita, com en un exterior, això depèn del potencial del joc que anem a realitzar i de l’espai disponible a la nostra ludoteca.

Nombre de jugadors: Tots aquells que vullguen participar. Es recomana formar grups petits per a realitzar aquest tipus de joc no obstant aixòli podem afegir en qualsevol moment una variable per a fer el joc més atractiu, en aquest cas nosaltres farem grups petits ja que disposem de bastant participants.

Regles del joc: : Aquest joc és espontani, per tant no hi han regles concretes marcades per a practicar -lo, l’educador/a tractarà de controlar als nens i a les nenes simplement amb l’observació.

Material: És necessari fer ús...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • joce
  • joce
  • joca
  • Joce
  • Joce
  • El Joc
  • JOC
  • joce

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS