jocs olímpics bcn92

Páginas: 56 (13979 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014
L’IMPACTE SOCIOECONÒMIC DELS JOCS OLÍMPICS DE BARCELONA

















2n Batxillerat
20 desembre 2013
Índex



1. Introducció

Per començar, quan des de la direcció de l’escola ens van presentar el Treball de Recerca, vaig tenir grans dubtes a l’hora de decidir quin tema triaria. Des d’un principi tenia clar que volia un tema d’àmbit esportiu, però veiadificultats a l’hora de realitzar la part teòrica, i com també hi havien temes econòmics que em cridaven l’atenció, vaig decidir triar un que agrupés els dos àmbits. Per això al observar aquest tema vaig veure que seria una bona opció per a fer el meu Treball de Recerca, ja que las Olimpíades des de ben petit que las he anat seguint, i m’han semblat el millor esdeveniment esportiu. A més a més uncop vas creixent et dones conta que no només és un esdeveniment esportiu, sinó que implica moltes altres coses.
Des de sempre, els Jocs Olímpics han estat molt demanats per les diferents ciutats, aquest fet és donat per el gran impacte que comporten i això ha donat molt a parlar sobre si són rendibles o no realment per a la ciutat que els acull, ja que unes Olimpíades comporten una inversió moltgran. El somni de Barcelona d’organitzar uns Jocs Olímpics i que aquests Jocs assolissin la qualitat esportiva i humana més gran es va complir. I, darrere d’aquest objectiu, la ciutat va realitzar una transformació urbana impressionant. Però el que vull saber és si els beneficis que produeixen són més elevats, que la inversió que s’ha fet en un inici. Per això, el meu Treball de Recerca estàdestinat a respondre la següent hipòtesi que és: “Van ser els Jocs Olímpics de Barcelona del 1992 un avenç econòmic i social per a la ciutat?” A cop d’ull qualsevol persona diria que si ho van ser, ja que es poden observar grans avenços urbanístics i culturals a la ciutat de Barcelona desprès d’aquell moment, però uns Jocs Olímpics impliquen molts anys de preparació i amb això, uns costos molt elevats, ino totes les seus Olímpiques n’han sortit beneficiades.

El treball constarà de dues parts. La part principal serà la teòrica, perquè per poder respondre la hipòtesi he de fer un recull d’informació, dades, etc., sobre molts aspectes de política, economia i societat d’abans i desprès dels jocs per poder fer una comparació entre la Barcelona anterior al 1992, i la posterior. La part pràcticaestarà formada per enquestes per tal de descobrir la visió de la població en front de les Olimpíades, també constarà d’entrevistes a personatges importants de la política del moment i d’un gran seguit de gràfiques, esquemes, etc.

Finalment, utilitzant tota la informació que al llarg del treball hagi trobat, i fen una anàlisis comparativa entre la ciutat abans de les Olimpíades i després, ja podrérespondre la meva hipòtesis.






















2. Els Jocs Olímpics

2.1. Història dels Jocs Olímpics antics

Els jocs Olímpics van néixer a Olímpia amb un caràcter sagrat, es tractava de festivals dedicats al déu Zeus dins d’un recinte religiós. En aquests festivals s’unien a la religió les proves esportives, la música i certaments literaris per honorar als déus del’antiguitat.
Els primers jocs Olímpics que es té consciència van ser el any 776 a. de C. I des de llavors es van anar succeint cada quatre anys fins el any 393 d. De C. Any en el qual l’emperador romà Teodosi va decidir suprimir-los per el seu caràcter pagà. Durant aquests llarg temps es van donar 293 jocs Olímpics, per als grecs eren un esdeveniment tant important que van acordar que cada copque es celebres aquest esdeveniment s’aturarien totes les guerres amb l’objectiu de trobar-se i rendir culte als déus de l’Olimp mesurant les seves forces de manera pacífica i reglamentària.
A Grècia van ser tant importants que es van convertir en el punt de partida del calendari Hel·lè.
Mesos abans del seu començament els heralds recorrien les ciutats anunciant la data del seu començament,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jocs olímpics
  • Jocs Olimpics
  • Jocs Olímpics d'Hivern
  • els jocs olimpics de londres
  • Jocs Olímpics Antics
  • Els jocs olimpics
  • Els jocs olimpics
  • jocs

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS