Jocs Olímpics d'Hivern

Páginas: 7 (1688 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2014


XXI Jocs Olímpics d'hivern
Cerimònia d'obertura
7 de febrer de 2014
Cerimònia de clausura
23 de febrer de 2014

Els XXII Jocs Olímpics d'hivern, es disputaran a la ciutat de Sotxi (Rússia) entre els dies 7 i 23 de febrer de 2014.

Els Jocs Olímpics d'hivern són els esdeveniments esportius més importants del món, al costat dels Jocs Olímpics d'estiu. Els Jocs Olímpics d'Hivern esrealitzen cada quatre anys i agrupen els esports d'hivern.

Els Jocs Olímpics d'Hivern van néixer en 1924 com la Setmana Internacional d'Esports d'hivern, realitzats pels Jocs Olímpics de París 1924 en la ciutat francesa de Chamonix. Posteriorment, el Comitè Olímpic Internacional els reconeixeria com els Primers Jocs Olímpics d’Hivern.

Els últims Jocs Olímpics d'hivern es van realitzar aVancouver (Canadà) el febrer de 2010.

En els XXII Jocs Olímpics d'hivern es disputaran diversos esports: biatló, bobsleigh, cúrling, esquí acrobàtic, esquí alpí, esquí nòrdic, hoquei sobre gel, luge, patinatge artístic, patinatge de velocitat, patinatge de velocitat en pista curta, surf de neu (snowboard) i skeleton.










BIATLÓ
El biatló en un esport olímpic d'hivern que combinal'esquí de fons i el tir al blanc.

És una cursa d'esquí de fons en la qual en determinats punts del recorregut els participants han de parar-se a disparar amb un rifle sobre un blanc estàtic, de tal manera que cada error en el tir penalitza, ja sigui recorrent una distància addicional o bé afegint temps al total de la prova. Guanya el qui acaba la prova amb menys temps.

El biatló té el seuorigen en el fet que els homes de les terres nòrdiques necessitaven anar de caça desplaçant-se sobre esquís i portant una arma al damunt. Amb el temps aquesta necessitat esdevingué la versió lúdica i esportiva que avui coneixem. Hi ha diverses proves i modalitats dins del biatló. Aquestes són: individual, sprint, persecució, relleus i sortida en massa, tant en categoria masculina com femenina.BOBSLEIGH
El bobsleigh és un esport olímpic d'hivern. Forma part dels esports de descens en trineu, juntament amb el luge i l'skeleton.

L'origen del bobsleigh és als Alps suïssos a finals del segle XIX. El primer club de bobsleigh del món es va fundar el 1897 a St. Moritz, Suïssa, i des d'allí es va difondre a altres parts d'Europa. Les primeres competicions oficials daten del 1914. LaFederació Internacional de Bobsleigh es va fundar el 1923.

En les seves primeres dècades de vida el bobsleigh tenia poc a veure amb el que és en l'actualitat, ja que els materials, el disseny i les pistes han canviat completament. En els seus orígens els trineus eren de fusta, encara que aviat van passar a fabricar-se d'acer.

En el bobsleigh existeixen dues modalitats, el bobs a 2 i el bobs a 4(no existeix el bobsleigh individual).


CURLING
El cúrling és un esport de precisió similar a la petanca, que es practica en una pista de gel, lluitant entre si dos equips de quatre participants cada un.

L'objectiu és llançar 8 pedres de granit amb un pes de 20 Kg sobre la lliscant superfície a través d'un passadís de 45,5 metres de longitud i 4,32 metres d'amplada. Una vegada realitzatstots els llançaments, es puntua en funció de la proximitat d'aquestes pedres a la diana marcada al final del passadís. El cúrling és un esport de cavallerositat exquisida, ja que els àrbitres tot just han d'intervenir durant el desenvolupament d'un partit, existint també una norma per la qual l'equip guanyador ha de convidar al perdedor a una consumició, en un acte de companyonia entre companys dejoc i que ens deixa clar el sentit d'unió que hi ha entre tots els jugadors de cúrling.

ESQUÍ ACROBÀTIC
L'esquí acrobàtic és una forma d'esquí present als Jocs Olímpics d'hivern. Es tracta d'una modalitat de competició d'esquí artístic i acrobàtic que consisteix en un descens per una pista al llarg de la qual cal fer una sèrie de passes, cabrioles i piruetes acompanyats d'altres moviments...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jocs olímpics
  • Jocs Olimpics
  • els jocs olimpics de londres
  • Jocs Olímpics Antics
  • Els jocs olimpics
  • Els jocs olimpics
  • jocs olímpics bcn92
  • jocs

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS