Jose Antonio Marina, sociologo.

Páginas: 2 (421 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2014
José Antonio Marina es un sociòleg i filòsof toledà, net del filòsof Juan Marina Muñoz,. És un assagista espanyol especialitzat en política, intel·ligències múltiples i en ètica. Es troba en elprojecte educatiu que proposa millorar l’educació, mitjançant un canvi cultural. Investiga sobretot, la intel·ligència, i ha fet una teoria que comença a la neurologia i termina amb ètica. Les sevesobres mes recents son “La creativitat econòmica”, “La creativitat literaria” i “L’aprenentatge de la creativitat” (totes publicades al 2013).
José Antonio Marina, comenta que la nova civilització no téel respecte que tenien els avantpassats de la mateixa, es a dir, en l’interior de les famílies, a les aules, al carrer, als centres de treball, etc... no veu el respecte que hi havia generacions abans.Això es totalment cert, però no crec que això sigui culpa de la nova generació, si no de com ha canviat el món educatiu i les costums.
També diu que un nen obeeix a una persona en la que veuexcel·lència, que li dona autoritat. Considero que els nens obeeixen a la persona que li emana autoritat, però no per això ha de resultar-li una persona excel·lent, des del meu punt de vista.
Informa que ales escoles, els mestres estan arribant a un punt màxim de estrès, perquè els nens, s’han mal-acostumat molt a dir “no”. I seguidament afegeix que a mesura que creixen, sobre els 13 anys, elsnens(joves) comencen a dependre de les notes de les seves amistats, es a dir, que segons amb quin tipus d’amistat s’ajuntin, tindran unes qualificacions mes altes o mes baixes. En aquesta teoria estic encontra, perquè segons l’ importància que t’han fet veure els teus pares i tutors als estudis, pots continuar amb les teves notes (en el cas de que sigui un aspecte negatiu) o pujar-les (en cas de que siguiaspecte negatiu). Si des de petit t’han ensenyat que els estudis es la teva prioritat, les companyies no influiran a pitjor. Si que es veritat que pot influir en la manera de pensar o veure les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pensamiento de jose antonio marina
  • Biografia de jose antonio marina
  • Aprender a vivir de josé antonio marina
  • Cap 2 El Vuelo De La Inteligencia Jose Antonio Marina
  • Comentario De La Mirada Inteligente, De José Antonio Marina
  • Sintesis. La Mirada Inteligente de Jose Antonio Marina
  • Jose antonio marina
  • Aprender a vivir, jose antonio marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS