Josep Carner I Gabriel Ferrater I Soler

Páginas: 4 (905 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2015

Josep Carner i Gabriel Ferrater i Soler, no són poetes contemporanis. Josep Carner, també anomenat príncep dels poetes, era noucentista. El poema que tractaré “codonys tardorals” pertanys a unrecull de 16 poemes anomenat, fruits saborosos, en el qual cada poema tracta d’una fruita diferent i aquesta està relacionada amb una etapa de la vida, segons l’estació de l’any que sigui la peça defruita. Gabriel Ferrater i Soler, és el primer poeta modern de la literatura catalana de postguerra, amb una de les obres poètiques més rellevants del període. Va influir molt en els poetes posteriors. Elpoema que treballaré d’aquest «la cambra de la tardor» pertany a un dels seus tres únics reculls de poemes anomenat, menja’t una cama.
En els dos poemes el tema principal és la vellesa i el pas deltemps, la qual ens l'explica en els dos poemes mitjançant un paral·lelisme amb l’estació de l’any «tardor». La tardor, representa la maduresa. En els dos poemes trobem, un símbol que ens indica que éstardor i també que ens fan un paral·lelisme amb l’aspecte de la persona de la qual parlen com són: en el cas de la cambra de la tardor “poma” i en codonys tardorals “codony”. Una altra semblança és queen els dos poemes hi trobem un diàleg. Però també veiem que el poema de la cambra de la tardor tracta una relació on l’espai és la cambra i el temps la tardor. En canvi en el poema de codonystardoral, el qual tot el poema és un diàleg entre dos amics que parlen sobre la promesa d’un d’ells i es veuen els los punts de vista sobre la figura de la dona.

El poema la cambra de la tardor, té unavisió pessimista que concreta l’èmfasi en el pas del temps, adoptant una actitud de lluita en contra d’aquest fet inevitable. Ho demostren els versos «Sense enyor se’ns va morint la llum.» o «Que lent elmón, que lent el món, que lenta la pena per les hores que se’n van». És per tant que definim com a tema del poema l’inevitable pas del temps. En canvi en el poema codonys tardorals, té dues visions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gabriel Ferrater i Soler
  • Noucentisme i Josep Carner
  • Josep Artigas i Ojeda
  • Josep Maria Benet I Jornet
  • VIDA I OBRA Josep M
  • Josep M Benet I Jornet
  • Llegendes del sol i la Lluna
  • tierra i el sol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS