Josep Maria Caralps

Páginas: 2 (373 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
Josep María Caralps
He triat aquest científic ja que vaig trobar interessant que un català fes el primer transplantament de cor a Espanya perquè moltes vegades es considera que Espanya vaendarrerida en aquest àmbit.
Per dur a terme un transplantament de cor en aquells temps es necessitava un equip molt ample i molts mitjans perquè tot pogués sortir bé.
Tot i que ara hi ha molts llocs on s’hitreballen aquests tipus de transplantaments.
Va neixer el 1942 a Barcelona, el seu pare era Antoni Caralps i també va ser metge i va ser el primer que va fer el transplant de ronyó. Els seus germanstambé s’han dedicat a la medicina. És doctor i esta llicienciat amb medicina i cirurgia a la UB i també ha sigut responsable del servei de la cirurgia cardíaca de l’hospital Quirón.
Josep MariaCalps la nit del 8 al 9 de maig de 1984 a l’hospital Santa maria de la Creu i sant Pau de Barcelona juntament amb un equip de metges va fer el primer transplantament de cor a Espanya. Ell el defineix queera una meta que Espanya acabaria realitzant algun any. Joan Alarcón és el pacient que va ser operat i va durar 9 mesos en vida fins que va patir un rebuig. Per dur a terme el primer transplantamentes van estar preparant durant 3 anys.
Ha rebut diferents premis com el premi Abraham Mandelberg Fellowship Award el 1970, també el premi a la Gran Cruz de la Orden Civil de Sanidad el 1986, el premiBoi de la Sociedad Española Cardiología aquest premi l’ha rebut dos anys, el 1987 i el 1991 i per acabar el premi Fenin a la Innovación Tecnológica el 2010.
Una curiositat que m’ha semblat interessantes que diu que queda poc per coneixer el seu funcionament general que permeti aturar les malalties. També anomena que arribarà un dia que es modificar el tractament d’algunes arítmies. Aquí es potescoltar una entrevista que li han fet a Ondazero on explica moltes curiositats i dona la seva opinió en molts aspectes relacionat amb el cor. L’últim, Josep Maria Caralps ha escrit un llibre anomenat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Josep Maria de Segarra
  • Josep Maria de Sagarra
  • Josep Maria Montaner
  • Josep maria sostres
  • josep Maria de Segarra
  • Josep Maria Benet I Jornet
  • Ensayo sobre 'Arqueología de los Diagramas' Josep María Montaner
  • Josep Maria Benet i Jornet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS