Contaminación

Páginas: 14 (3420 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
TREBALL DE CMC:
Sabadell i la contaminació
TREBALL DE CMC:
Sabadell i la contaminació

ÍNDEX

1. INTRODUCCIÓ
2. QUÈ ÉS LA CONTAMINACIÓ?
3.1. Efectes que provoca la contaminació.
3.2.1. Efectes sobre la salut humana.
3.2.2. Efectes sobre els nadons.
3.2. Contaminació de l’aire.
3.3. Contaminació aquàtica.
3.4. Contaminació acústica.3.5.3. Efectes nocius a la salut.
3.5.4. Què podem fer per a reduir la contaminació acústica?
3.5. Solucions contra la contaminació en general.
3.6.5. Prevencions per a la contaminació.
3. SABADELL
4.6. Conflictes amb la Unió Europea.
4.7. Mesures que Sabadell ha de prendre per a reduir la seva contaminació.
4.8. Petit estudi d’epífits icontaminació atmosfèrica al voltant de Sabadell.

1. INTRODUCCIÓ
Les ciutats industrials van ser les primeres que van patir la contaminació a gran escala. Les
fàbriques que produïen carbonat sòdic-necessari per a la fabricació de vidre, sabó i teixits-
expel · lien per les seves xemeneies grans quantitats de hidroclorur, un producte summament corrosiu.
Les màquines de vapor, accionadesmitjançant la combustió de carbó, propagaven el sutge per les seves voltants. La solució per part de les fàbriques va ser elevar la boca d'expulsió del sutge fent les xemeneies més altes, d'aquesta manera el que es va aconseguir va ser que, en lloc de dissipar-se en la atmosfera, el sutge s'estengués per un radi d'influència molt més gran, la carbonissa arribava més lluny.

Avui, en general,les ciutats riques dels països industrialitzats han anat allunyant les fàbriques més contaminants, primer cap al seu entorn immediat i després cap als països emergents. La
substitució de les calderes de carbó per altres de gas o elèctriques ha reduït també la contaminació procedent de la climatització dels edificis. Però un nou factor s'ha afegit
introduint una altra forma de smog: els cotxesque cremen gasolina o dièsel, combustibles
procedents del petroli.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, cada any moren dos milions de persones a causa de la contaminació de l'aire provocada pel trànsit, les calefaccions dels edificis i les
indústries. Un milió d'aquestes morts es donen en els països desenvolupats. La Comissió Europea, al seu vegada, indica que a Europa es produeixen370.000 morts per aquest motiu. Segons els experts, els principals contaminants són les partícules en suspensió, l'ozó troposfèric i el diòxid de nitrogen.

2. QUÈ ÉS LA CONTAMINACIÓ?
Qualsevol "cosa" que s'afegeixi a l'aire, l'aigua, el sòl o els aliments i que amenaci la salut, la supervivència, o les activitats dels éssers humans o d'altres organismes vius, es denomina contaminació o pol· lució.
La majoria dels contaminants corresponen a subproductes o residus sòlids, líquids o gasosos, que s'originen en extreure, processar, convertir en productes, o utilitzar un recurs natural. També es considera com a contaminació tant les emissions d'energia no desitjades com les quantitats excessives d'elles, com és el cas de la calor, el soroll, o la radiació.
La major part de lacontaminació provinent d'activitats humanes es produeix a les zones urbanes o industrials o a prop d'elles, on es concentren els contaminants. Alguns contaminants afecten directament les zones en què s'han produït, i altres són transportats pel vent o les aigües fins a altres àrees ... La pol · lució no respecta fronteres de cap tipus.

3.1. Efectes que provoca la contaminació.
Els efectes dela contaminació ambiental ocasionen greus danys a la salut de l'home, als altres éssers vius i els ecosistemes, contribuint a trencar l'equilibri biològic dels mateixos. En l'home, s'ha comprovat que la contaminació ambiental l'afecta de manera més profunda i duradora durant les primeres fases del seu desenvolupament, que són les que determinen la seva formació futura.
Hi ha múltiples formes de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contaminacion
  • Contaminacion
  • Contaminacion
  • Contaminacion
  • La Contaminación
  • Contaminación
  • Contaminacion
  • La contaminacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS