Judo (català)

Páginas: 6 (1350 palabras) Publicado: 5 de agosto de 2013
Índex:

Apartats: Pàgines:

Activitats i escalfaments a terra 2 i 3
Activitats i escalfaments drets 3 i 4
Pràctiques de combat 5
Apèndix 6





















Activitats i esclafaments a terra:
Nom de la activitat
Explicació
Temps
Materials
El “soldadet”
S’ha d’estar panxa a terra, per a avançar i recollir un braç iseguidament fer el mateix amb l’altre braç, o bé avançar recollint els braços alhora. Aquesta activitat es pot fer amb o sense ajuda de la propulsió de les cames
9 minuts
Pista o terreny
La “gamba”
Per anar cap endarrere, cal girar-se cap a un cantó i corbar-se. Seguidament , amb els braços recolzats en la panxa, es fa força cap amunt, cosa que ens desplaça cap avall, i amb la cama que toca al terra,que la teníem estesà, la recollim, però clavant el peu al terra, cosa que ens fa desplaçar cap avall també, seguidament cal repetir l’operació per l’altre cantó girant-se. Però per fer-ho cap endavant, al tenir el cos estès, s’han de clavar els braços al terra i seguidament recollir-los i encongir-se, i clavar el peu de la cama externa al estendre la cama.
9 minuts
Pista o terreny
“Gamba i“pont”
En aquesta activitat es fa una “gamba” endavant acabada en l’extensió del braç que toca a terra fins a tocar a terra a sobre de l’espatlla oposada.
4 minuts
Pista o terreny
La “carretilla”
Activitat feta per parelles. Requereix un membre del grup que miri cap avall, aguantant-se amb les mans, ja que ha d’estar subjecte de cames per la seva parella, que estarà dreta i que l’haurà d’ajudar oimpedir que camini amb les cames.
5 minuts
Pista o terreny
“Abdominals” i “tisores”
Aquesta activitat es distribueix en:
-Una sèrie d’abdominals (amb les cames doblades, cal elevar el tronc unes 20 vegades).
-Una sèrie de tisores (amb el tronc tocant al terra, es mouen les cames horitzontalment, creuant-se com si fossin unes tisores unes 20 vegades).
-Una sèrie de tisores verticals (cal elevari baixar les cames uns 20 cops).
-Una última sèrie d’abdominals
3 minuts
Pista o terreny
“Abdominals” normals, de cantó i fer l’arc”
Aquesta activitat es distribueix en:
-Una sèrie d’abdominals (elevar el tronc uns 20 cops).
-Una sèrie d’abdominals de cantó (s’ha d’estar estirat de cantó, mentrestant ha d’elevar el tronc uns 20 cops per cantó).
-Una sèrie d’arquejaments de l’esquena,(l’elevació del tronc pot ser amb o sense l’ajuda de les mans).
3 minuts
Pista o terreny




Activitats o escalfaments drets:
Nom de l’activitat
Explicació
Temps
Material
Córrer en parelles
Es col·loquen les parelles una davant de l’altre, i cada membre de la parella, es disposen en una petita fila índia, formant un gran cercle, on al centre hi ha el mestre, que mentre les parelles corren, iquan diu el numero 1, el segon membre de cada parella ha d’avançar el primer fent un esprint, quan diu el numero 2, el que va segon ha d’avançar el primer passant per sota les seves cames, i quan diu el numero 3, el que va primer ha de posar-se en posició de “potro”, mentre que el que va segon el salta.
10 minuts
Pista o terreny gran
Córrer tot el grup junt
Tots els participants corren donantvoltes al voltant del professor, que aquest decideix que en un moment determinat canvia el sentit per córrer, que tots els alumnes caiguin i facin abdominals, o bé que el primer sigui saltat fent el “potro”, o bé passant-li per sota les cames (el segon quan salta o passa per sota del primer, l’imita i o es deixa fer fa l’altre opció, i així fins a invertir l’orde de la fila).
10 minuts
Pista oterreny gran
Desplaçar-se
Practica de 4 tipus de desplaçament donant voltes al voltant del professor o anant en línia recta: endavant, endarrere, de canto mirant a l’interior i de canto mirant a fora.
10 minuts
Pista o terreny
Practicar caigudes en estàtic
Practica de 4 tipus de caigudes diferents:
-Mae-ukemi: caiguda de front o es cau cap endavant amb els braços i els palmells....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Judo
  • Judo
  • Judo
  • judas
  • judo
  • judas
  • judo
  • juda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS