juegos educativos

Páginas: 10 (2371 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013

JOCS D’INVASIÓ

ÍNDEX

1- Definició

2- Modalitats

3- Característiques estructurals i funcionals del jocs esportius d’invasió

4- Modificació de les variables estructurals per al disseny de jocs esportius d’invasió amb intencionalitat educativa

5- Preguntes que puguem fer

6- Sessió desenvolupada a classe

7- Bibliografia


1- Definició

Els esports d’invasióenfronten a dos equips que tracten de conquistar el terreny de joc dels adversaris, per alcanzar la seva meta mes voltes amb el mòbil per a puntuar i, a la vegada, intentar defendre la pròpia. Per a això els equips tracten de conquistar el terreny de joc dels contrincants, conservant el mòbil i atacant la seua meta. Els jocs esportius de invasió son practicats en cantxes, camps, pistes o piscines per dosequips de igual nombres de participants.

2- Modalitats

Esport psicomotriu o individuals
Esport sociomotrius
Esport d’oposició
Esport de cooperació
Esports de cooperació/ oposició

Atenguent a les característiques de la meta, Len Almond ( 1986) presenta dues subcategories de jocs d’invasió: Els orientats a una diana o meta fixa ( per exemple; el basquet o futbol), i els orientats asobrepassar una línea de fons per puntuar ( com el futbol americà o el rugby). No obstant, en varies modalitats amb dos sistemes de puntuació ( rugby, futbol americà o speedball), també s’han de diferenciar segons els segments corporals o implements utilitzats per propulsar el mòbil ( ma, peu o stick…).

Jocs d’invasió enfocats auna diana ( porteria, canasta…)
Sense implement
Amb implementfutbol ( sala, 7x7, 11x11…)
fubol gaelic
futbol australià
Balonkorf o korfball
Balonma
Basquet ( 5x5, 3x3…)
Waterpol



Polo
Floorball ( sala , patins)
Hockey ( sala, patins, gel, herba)

Jocs d’invasió enfocats a una diana oberta ( línea o espai)

Futbol americà
Ultimate ( disc volador)
Rugby





3- Característiques estructurals i funcionals del jocs esportius d’invasióEl mòbil (objecte d’intercanvi). Els jocs d’invasió es practiquen amb un únic mòbil de característiques especifiques i amb distints pes, tamanys i formes segons la especialitat esportiva ( pilotes, balons, disc voladors, pastilles, boles…).

Implement. Sols es presenta en les modalitats que utilitzen stick o pales per a la recepció ( lacrosse, hockey, polo…).

Meta. Es contemplen dos tipusde metes fixes, en forma de porteria o canasta o be determinades per zones o línies del camp.

Terreny de joc. Es practiquen en un terreny estandaritzat de forma rectangular on el sol pot ser d’herba, asfalt, parqué, aigua o gel. Es comparteix el terreny de joc amb els adversaris, el que obliga a reglamentar obligatòriament el tipus d’accions permitides o d’infraccions.

Jugadors. ( companyerso adversaris), s’enfronten dos equips de igual nombre de jugadors. En poques modalitats els equips son mixtes en competició, inclús es determinen regles o dimensions diferents entre sexes.

Temps. Generalment existeixen de 2 a 4 períodes que delimiten la duració del joc. En el cas d’empat una vegada passat el període de temps es prorroga un temps determinat o s’estableix mecanismes de desempatsegons el tipus de competició ( tandes o llançaments de penaltys).

Reglament:
Esports d’oposició i cooperació. Es tracta d’esports d’equip de gran complexitat perceptiva i tàctica en les que es deuen compartir responsabilitats ofensives i defensives.
Participació simultània sobre el mòbil. En les modalitats d’aquesta categoria el fet de no determinar torns d’actuació i de tindre que jugar perla possessió del mòbil augmenta, per un costat, la probabilitat del conflicte i, per altre, evidencia nivell de habilitat i condició física desigual.
La puntuació. Guanya l’equip que , transcorrin el temps previst, haja aconseguit major numero de gols o punts.

Habilitats tècniques esportives. En tots aquests esports es precisen diferents habilitats ofensives i defensives relatives al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Juego Educativo
  • Juegos Educativos
  • Juegos educativos
  • Juegos educativos
  • Juegos educativos
  • Juego Educativo
  • Juegos educativos en linea
  • El Juego Como Herramienta Educativa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS