Juegos Olimpicos

Páginas: 8 (1983 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013
La historia del bàsquet als jocs olímpics

















BERLIN 1936:

La història oficial del bàsquet en jocs olímpics comença el 1936 en els jocs de Berlín. Però abans, 1904 en els jocs de St Louis (Estats Units), hi va haver una presentació de l'esport com a exhibició.
Per a aquesta edició 24 països es van anotar, tot i que la competició va començar amb dos menys(Espanya i Hongria, per motius polítics) i van finalitzar la competència 21 a la retirada del Perú a quarts de final.
Estats Units, medalla d'or, va acabar el torneig amb tantes victòries com partits jugats.
El primer partit de la història del bàsquet olímpic va ser França i Estònia, i va comptar amb la presència de l'inventor de l'esport, James Naimsith, qui va realitzar el salt inicial.James Naimisht, creador del basquet







LONDRES 1948:

Medalla d’or: Estats Units
Medalla de plata: França
Medalla de bronze: Brasil

En la segona participació del bàsquet en jocs olímpics, Estats Units va retenir el títol guanyant de nou tots els partits disputats.

Aquesta vegada un equip europeu com França, es va portar de forma sorprenent la medalla de plata després de perdre ala final amb els nord-americans 65-21.

Argentina va tenir a Oscar Furlong, un dels millors jugadors dels jocs i del món segons el tècnic americà Omar Browing qui va dir "Furlong és un dels millors jugadors del món, a part dels nostres".


Oscar Furlong jugador argenti






HELSINKI 1952:
Medalla d’or: Estats Units
Medalla de plata: Unió Soviética
Medalla de bronze: AustraliaPrincipio del formulario
En aquesta tercera edició hi va haver molta demanda de places, el que va portar a la FIBA ​​a organitzar una fase prèvia de classificació per reduir a 16 els participants. Els que van aconseguir el seu passaport van ser: Bulgària, Canadà, Cuba,Egipte, Filipines i Hongria, cal destacar que ja estaven classificats els primers de l'edició anterior,el campió del món, elcampió i el subcampió d'Europa i l'organitzador.
El campió mundial, Argentina, va ser un dels equips més creatius i el que més va agradar, la semifinal que va perdre amb els Estats Units va reunir 5.000 persones i va ser un partit summament atractiu. No va passar el mateix amb la final que van disputar Estats Units amb la Unió Soviètica, ja que aquests últims en el primer temps, es van encarregar de tenirla pilota amb l'objectiu de no tenir una derrota àmplia, i el mateix van fer els nord-americans en el segon . Però la tàctica li va sortir bé a Estats Units qui es va quedar per tercera vegada amb l'or.


Estats Units torna a conseguir l’or.









MELBOURNE 1956:
Medalla d’or: Estats Units
Medalla de plata: Unió Soviética
Medalla de bronze: Uruguay
Dosdels episodis més importants de mitjans del segle XX, invasió a Hongria per tropes soviètiques i la nacionalització del canal de Suez, van reduir la quantitat de participants dels primers jocs olímpics realitzats a Oceania.
El domini del bàsquet nord-americà va acabar consolidant-se, ja que la renúncia de diversos candidats europeus li va donar la possibilitat de convertir una altra vegada en medalla d'or. Ambuna selecció alta i bon nivell tècnic va disputar la final amb la selecció de nou medalla de plata, la Unió Soviètica.
França es va quedar aquesta vegada en quart lloc després de perdre amb Uruguai pel bronze.


El eqip d’uruguay sorprenia al mon








ROMA 1960:
Medalla d’or: Estats Units
Medalla de plata: Unió Soviética
Medalla de bronze: Brasil

El bàsquet que es va jugar a Roma va serconsiderat com el millor, ja que va ser emocionant,tècnic i ràpid.
Van acudir els primers 8 classificats 4 anys abans en els jocs anteriors, Itàlia, Japó, Mèxic i Puerto Rico, Espanya, Txecoslovàquia, Iugoslàvia,Polònia i Hongria.
Aquesta vegada la lluita de les medalles no va serde forma directa, no es va jugar final, sinó per un sistema de lligueta entre els quatre millors equips de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Juegos Olimpicos
  • juegos olimpicos
  • Juegos Olimpicos
  • Los Juegos Olimpicos
  • Juegos Olimpicos
  • Juegos olimpicos
  • Juegos Olimpicos
  • juegos olimpicos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS