jun,m

Páginas: 5 (1048 palabras) Publicado: 25 de agosto de 2014
Portugal

Aspectes polítics del país
1/ Nom oficial del país: Republicà Portuguesa
2/ Superfície total de Portugal : 92,391km² gairebé el triple de Catalunya.
3/ Capital: Lisboa
4/ País amb els que fa frontera Portugal: España
5/ Bandera de Portugal:
Escut de Portugal:
CLIMA DE PORTUGAL:
El clima de Portugal pot ser considerat com laMediterrània encara present gran influència provinent de l'Oceà Atlàntic; és un dels més agradables dins dels països d'Europa i es caracteritza per comptar tant amb pluges i també dies assolellats, existint notables diferències entre la zona nord i la zona sud, que es diferencien per climes oceànic i Mediterrani respectivament.




RELLEU I NATURA DE PORTUGAL:
Els cinc rius mes importants dePortugal:
Riu Minho
Riu Lima
Riu Avé
Riu Duero
Riu Guadiana
Si te costa, digues els mars o oceans que hi ha?
Te el oceà atlàntic

parcs naturals:
El Parc Natural de Arribes del Duero està situat a la província de Salamanca i la província de Zamora,Castella i Lleó,Espanya. Arribes és la denominació geogràfica de la zona erosionada pels rius Àgueda,Duero,Esla,Huebra,Tormes i Uces enaquest territori. Presenta una zona de depressió o d'altitud més baixa i una altra d'altitud més elevada. Aquesta característica geomorfològica comuna a tota la zona és l'origen d'una comarca natural “Los Arribes del Duero”, sense límits definits. A gairebé tot el parc els rius Duero i Àgueda fan de frontera natural entre Espanya i Portugal.La vora portuguesa es coneix sota la protecció del ParcNatural del Duero Internacional. Està situada al sud-est del districte de Bragança i el nord-est del districte de Guarda.



El Parc Natural de l'Arràbida és una reserva biogenètica situada a la Serra de l'Arràbida, al districte de Setúbal, en Portugal.El Parc Natural de l'Arràbida va ser declarat l'any 1976, amb una extensió aproximada de 10.800 hectàrees, protegint vegetació maquis de tipusmediterrània nascuda a aquest microclima amb semblances a regions adriàticas, com la Dalmàcia. La fauna és bastant diversificada, malgrat haver sofert grans alteracions des del segle XIX. Fins a l'inici del segle XX era encara possible observar llops, porcs senglars i cérvols. El Parc natural està integrat en xarxes internacionals de conservació. Tot el seu territori està classificat como a Llocd'Especial Interès per a la Conservació de la Natura - BiòtopCORINE. Inclou diverses àrees de Reserva Integral, com la Mata do Solitário, la Mata do Vidal i la Mata Coberta.

El Parc Nacional de Peneda-Gerês, (en portuguès Parque Nacional da Peneda-Gerês), conegut també per Gerês és l'únic parc nacional de Portugal (si bé hi ha nombrosos parcs naturals, paisatges i reserves protegits per tot elpaís). Està situat a la regió Nord al nord-oest de Portugal. El parc es va crear el 8 de maig de 1971 a causa del seu interès científic per tal de protegir el terreny, l'aigua, la flora, la fauna i el paisatge i preservar alhora el seu valor per als recursos naturals i humans existents. Altres objectius del parc són el turisme i l'educació. S'estén pels municipis de Melgaço,Arcos de Valdevez,Ponte daBarca,Terras de Bouro i Montalegre. Té una àrea de 702,9 km², dels quals 52,75 km² són propietat pública, 194.38 km² propietat privada i els restants 455,77 km² són béns comunals. Hi havia una població de 9.099 habitants segons el cens de 1991, que suposava un descens del 16% sobre els 10.849 censats el 1981.

Població a Portugal:
10.735.765





Les ciutats mes importants dePortugal:
Porto: 237.559
Lisboa: 479.884
Braga: 117.272

Menjàs típics de Portugal:
Bacalhau
El peix rei de la cuina portuguesa s'importa i consumeix en grans quantitats. El bacallà (Bacalhau) sol curar-se en salaó i el gran truc és saber dessalar. Els cuiners portuguesos diuen que existeixen 365 receptes diferents per a aquest peix (una per a cada dia de l'any).


El Caldo verd.

El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • juno
  • Juno
  • Juno
  • Guia De Estudio HISTORIA M XICO 18 Jun 2015
  • juno
  • Juno
  • June
  • juno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS