Kaka

Páginas: 2 (486 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2009
La novel·la romàntica.

La novel·la romàntica. En un primer moment, el model que es va seguir va ser el gènere historic, es a dir el dedicat a explicar els fets històrics amb la maxima objectivitatposible.Més endevant les noveles es van anar emmarcant en la realitat del propi tempsi van donar protagonisme a la tematica psicologica i sentimental.La primera novela en catala va ser l'orfenetade menargues d' antoni bofarull i mes endevant va anar prescindint de l'història passada i va adoptar la realitat del seu temps com a màteria és el cas de Julita de martí genís i aguilar.

Elcostumisme

El costumisme es tracta d'un corrent literari caracteristic de la transformacio del segle XIX que te una intencio fonamentalment descriptiva amb un marcada tendencia a deixar documentstestimonials. Gracies a la influencia dels costumistes españols i la aparicio de les revistes es va començar a conrear en català aquest tipus de literatura un dels autor mes solids del costumisme va ser emilivilanova.

EL REALISME

La novel·la realista va apareixer pels voltants de 1830 es caracteritzava per considerar l'art com la representació de la naturalesa pe tractament de temes de la mésabsoluta actualitat, la descripció exacte dels ambients i la psicologia dels personatges. Els personatges mes rellevants de la novel·la realista a catalunya són Carles bosch de la trinxeria i josep pin isoler autor de la familia dels garrigas-jaume-niobe.

El naturalisme

El naturalisme A partir del 1872, a frança el realisme es va veure superat per un nou corrent el naturalisme encapçalat perEmile zola. L'art es va sotmetre als principis cientifícs a l'evolucionisme de Darwin i en definitiva a la distinció entre l'observador que només descriu el que veu(realisme) ii l'experimentador queburxa secciona i analitza el que veu per trobar-ne les causes i explicar-se-les (naturalisme)

Narcís Oller

Narcís Oller va néixer a Valls l'any 1846 i es va desplaçar cap a barcelona per estudiar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • kaka
  • Kaka
  • kaka
  • KAKA
  • Kaka
  • Kaka
  • Kaka
  • kaka

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS