Keilo

Páginas: 14 (3415 palabras) Publicado: 6 de enero de 2013
2. Trepant
Tema 2. Trepant 1.1. Definició. 1.2. Paràmetres de maquina convencional
TeMec 2. Trepant

Exercici

1.1. Definició
Trepant Màquina eina on es mecanitzen la majoria dels forats que es fan a les peces en els tallers mecànics. Tenen dos moviments: el de rotació de la broca (N) que li imprimeix el motor elèctric de la màquina a través d'una transmissió per politges i engranatges, iel d'avanç de penetració de la broca (f), que pot realitzar de forma manual sensitiva o de forma automàtica, si incorpora transmissió per fer-ho. Es diu trepar a l'operació de mecanitzat que té per objecte produir forats cilíndrics en una peça qualsevol, utilitzant com a eina una broca. L'operació de trepar es pot fer a més de amb un trepant, amb un trepant portàtil, amb una màquina perforadora,en un torn, en una fresadora, en un centre de mecanitzat CNC o en una Mandrinadora. De tots els processos de mecanitzat, el trepat és considerat com un dels processos més importants a causa del seu ampli ús i facilitat de realització, ja que és una de les operacions de mecanitzat més senzilles de realitzar i que es fa necessari en la majoria de components que es fabriquen.

2. Trepant

TeMec1

1.1. Definició
Trepant El trepat és un terme que cobreix tots els mètodes per produir forats cilíndrics en una peça amb eines d'arrencada de ferritja. A més del trepat de forats curts i llargs, també cobreix el trepanat i els mecanitzats posteriors com ara mandrinat, roscat i brotxatge. La diferència entre trepat curt i trepat profund és que el trepat profund és una tècnica específicadiferent que s'utilitza per mecanitzar forats on la seva longitud és diverses vegades més llarga (8-9) que el seu diàmetre. Com tot procés de mecanitzat per arrencada de ferritja l'evacuació de la mateixa es torna crítica quan el forat és bastant profund, per això el trepat està restringit segons siguin les característiques. Com més gran sigui la seva profunditat, més important és el control delprocés i l'evacuació de la ferritja.

2. Trepant

TeMec

1.1. Definició
Trepant

2. Trepant

TeMec

2

1.1. Definició
Trepanat El trepanat és una operació de mecanitzat per retallar una ranura anul·lar amb una eina de tall rotativa, mitjançant el qual es poden foradar plaques planes obtenint peces amb forma de disc o fer ranures circulars per juntes tòriques. A diferència del trepatconvencional (forat), en el qual es transforma en ferritja tot el material del forat, al trepanat únicament es mecanitza la superfície del forat. Per això, aquesta operació requereix menys potència que altres sistemes, el que permet realitzar forats passants més fácilmente.

2. Trepant

TeMec

1.1. Definició
Mandrinat (“mandrinado”) Es diu mandrinat a la operació de mecanitzat que es realitzaen forats de peces ja realitzats per obtenir més precisió dimensional, més precisió geomètrica o una menor rugositat superficial. Es pot utilitzar per forats cilíndrics com cònics, així com per realitzar rosques interiors.

2. Trepant

TeMec

3

1.1. Definició
Mandrinat (“escariado”) Es diu mandrinat (“escariado”) al procés d'arrencada de ferritja o una operació de mecanitzat que esrealitza per aconseguir un bon acabat superficial amb certes toleràncies dimensionals, o bé simplement per fer més gran forats que han estat prèviament trepats amb una broca a un diàmetre una mica inferior.

2. Trepant

TeMec

1.1. Definició
Exemples

2. Trepant

TeMec

4

1.1. Definició
Exemples

2. Trepant

TeMec

1.1. Definició
Exemples

2. Trepant

TeMec

5

1.1.Definició
Exemples

2. Trepant

TeMec

1.1. Definició
Roscat El roscat pot ser realitzat amb eines manuals o màquines eines com trepant, fresadores i torns. Per al roscat manual s'utilitzen mascles i fileres, que són eines de tall usades per crear les rosques de cargols i femelles en metalls, fusta i plàstic. El mascle s'utilitza per roscar la part femella mentre que la filera s'utilitza...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • keila
  • Keila
  • Keila
  • keila :)
  • Keila
  • Keila
  • Keila
  • ART2 KEILA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS