Kierkegaard

Páginas: 2 (303 palabras) Publicado: 10 de junio de 2011
Søren Aabye Kierkegaard (Copenhaguen, 5 de maig de 1813 - 11 de novembre de 1855), filòsof danès del segle XIX, considerat el primer filòsof existencialista.
Alguns dels seus llibres van serpublicats inicialment amb els pseudònims de Víctor Eremita, Johannes de Silentio, Constantín Constantius, Johannes Climacus, Vigilius Haufniensis, Nicolás Notabene, Hilarius Bogbinder, FraterTaciturnus i J. Anticlimacus.
Filosòficament, fa de pont entre la filosofia hegeliana i el que va venir a ser l'existencialisme. Va rebutjar rotundament tant la filosofia hegeliana del seu tempscom el que ell va anomenar les formalitats buides de l'església danesa.
Molt del seu treball té a veure amb problemes religiosos tals com la naturalesa de la fe, la institució de l'esglésiacristiana, i l'ètica cristiana i teològica. A causa de això, el treball de Kierkegaard de vegades es caracteritza com existencialisme cristià.
Els temes principals de la seva obra giren entorn del'angoixa. "Què és l'ésser humà?", es pregunta i ens pregunta, i immediatament reflexiona i respon: "l'ésser humà és una síntesi del temporal i l'etern, d'allò finit i de l'infinit, tal trobadade antinòmies en un sol ens (l'ésser humà) genera en tal ens l'angoixa".
El desig d'immortalitat que sovint té l'ésser humà contrasta davant la seva finitud. No obstant això "aquesta no és lamalaltia mortal", ja que l'angoixa, si és 'reflexionada' resulta alliberadora en fer notar a l'humà la seva situació. El greu i mortal -opina- és la desesperació; la solució és -en això esmantenen reflexos del luteranisme- la fe, encara que de cap manera una fe passiva; s'ha de ser un "cavaller de la fe" -ens diu-, i això significa afrontar directament l'existència, modificar-lapositivament encara que "tot estigui perdut".
Per la seva contribució a la crítica del luteranisme, el calendari litúrgic luterà, com també l'Església Episcopaliana, el commemoren l'11 de novembre.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kierkegaard
  • Kierkegaard
  • Kierkegaard
  • Kierkegaard
  • Kierkegaard
  • Kierkegaard
  • soren kierkegaard
  • Soren Kierkegaard

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS