kkhiig

Páginas: 14 (3428 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2013

SIDA
treball de Ciències del Món Contemporani

Nom: Diego López Díaz
Professor/a: Ángel Yagüe
Curs: 2012/2013
Classe: Ciències per al món contemporani
Dia: 9/1/13
2n trimestre

Índex
Portada……………………………………………………………………………………………pàg 1
Índex………………………………………………………………………………………………pàg 2
¿Què és el SIDA?...........................................................................pàg 3Estructura........................................................................................pàg 4
Contagi del SIDA............................................................................pàg 6
Tractament del SIDA....................................................................pàg 8
La prova del Sida.............................................................................pàg 10Contraportada.....................................................................................pàg 14






¿que es el sida?
SIDA, que proveu de l’acrònim (síndrome d’immunodeficiència adquirida) és un malaltia infecciosa provocada per el virus VIH (Virus d’immunodeficiència adquirida) que pertany a la família dels retrovirus, un grup caracteritzat per la seva petitagrandària i per posseir únicament ARN en el seu material genètic.
El virus va ser descoberta en 1981 en Estats Units per uns cinc casos de pneumònia. Al mesos després, les va sortir un tipus de càncer de pell.
Malgrat que els metges coneixien tant la pneumònia per Pneumocystis carinii com el sarcoma de Kaposi, l'aparició conjunta d'ambdós en diversos pacients els va cridar l'atenció. La majoriad'aquests pacients eren homes homosexuals sexualment actius, molts dels quals també sofrien d'altres malalties cròniques que més tard es van identificar com infeccions oportunistes. Les proves sanguínies que se'ls van fer a aquests pacients van mostrar que mancaven del nombre adequat d'un tipus de cèl·lules sanguínies cridades T CD4 +. La majoria d'aquests pacients van morir en pocs mesos.

Perl'aparició d'unes taques de color rosat al cos de l'infectat, la premsa va començar a cridar a la sida, la «pesta rosa», causant una confusió, atribuint-la als homosexuals, encara que aviat es va fer notar que també la patien els immigrants haitians als Estats Units, els usuaris de drogues injectables i els receptors de transfusions sanguínies, el que va portar a parlar d'un club de les quatre hacsque incloïa a tots aquests grups considerats de risc per adquirir la malaltia. El 1982, la nova malaltia va ser batejada oficialment amb el nom de Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS), nom que va substituir a altres proposats com Gai-related immune deficiency (GRID).
Fins 1984 es van sostenir diferents teories sobre la possible causa de la sida. La teoria amb més suport plantejava que lasida era una malaltia bàsicament, epidemiològica. El 1983 un grup de nou homes homosexuals amb sida de Los Angeles, que havien tingut parelles sexuals en comú, incloent a un altre home a Nova York que va mantenir relacions sexuals amb tres d'ells, van servir com a base per establir un patró de contagi típic de les malalties infeccioses.
Altres teories suggereixen que la sida va sorgir a causa del'excessiu ús de drogues i de l'alta activitat sexual amb diferents parelles. També es va plantejar que la inoculació de semen en el recte durant la pràctica de sexe anal, combinat amb l'ús d'inhalants amb nitrit anomenats poppers, produïa supressió del sistema immune. Pocs especialistes van prendre seriosament aquestes teories, encara que algunes persones encara les promouen i neguen que la sidasigui producte de la infecció del VIH.
La teoria més reconeguda actualment, sosté que el VIH prové d'un virus anomenat «virus d'immunodeficiència en simis» (SIV, en anglès), el qual és idèntic al VIH i causa símptomes similars a la sida en altres primats.
Estructura del virus VIH

Les proteïnes estructurals són codificades pels gens gag, pol i env, i la seva seqüència cobreix la major part del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS