kkkkkkkkkkk

Páginas: 8 (1830 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2013
CAS 2 CREASS CAPÍTOL 4 Examen P2 curs 2011-12

Creació d’una empresa. Anàlisi del punt d’indiferència

Es vol crear una nova empresa a l’any 2012, CREASS, S.A., ubicada a Girona, que es dedicarà a la fabricació de tubs d’acer per a l’exportació. Aquest projecte requereix una inversió de 6.000.000 euros, que es materialitzarà en l’adquisició de maquinària iinstal·lacions, bàsicament.

La nova inversió s’amortitzarà en 10 anys, pel sistema dels números dígits creixents. S’espera que aquests actius tinguin un valor residual de 60.000 euros al finalitzar la seva vida útil.

Per a l’any 2012, les vendes previstes (IT) s’estimen en 3.600.0000 euros, i els costos variables d’explotació en un 45% de les mateixes (0,45IT). Per la seva banda, els costos fixos,sense incloure les amortitzacions econòmiques, serien de 1.497.000 euros.

Per finançar aquest projecte l’empresa procedirà a fer una ampliació de capital de preu d’emissió del 150% (valor nominal de les accions 6 euros); I a demanar un préstec bancari. Les alternatives de finançament amb què compta l’empresa es corresponen amb les estructures de capital que s’indiquen a continuació:



OPCIÓA
OPCIÓ B
Capital social
Prima d’emissió
Deute bancari
2.400.000
1.200.000
La resta
1.500.000
750.000
La resta


Segons les negociacions realitzades amb el Banc JIX el tipus d’interès del deute bancari (préstec) en l’opció A seria un 5,00% anual mentre que el de l’alternativa B ascendiria a un 5,75% anual. En tots dos casos, l’amortització es farà pel sistema d’amortització francès,en un període de deu anys.

Se sap a més que, l’empresa espera poder repartir un dividend per acció, en l’any 2012 de 0,20 euros.


Es demana:
a) El nivell del BAIT d’indiferència segons el criteri de la rendibilitat financera, sense considerar el impost de societats. Representa gràficament el punt d’indiferència, explica l’anàlisi breument i comenta quina seria l’opció preferible amb elcàlcul de la RF per a les vendes de 3.600.000 €.

b) Justifica també, amb el càlcul de la RF que contempla l’efecte palanquejament financer el resultat de l’apartat anterior. Comenta el resultat. Continua considerant les vendes de 3.600.000 €.

c) Calcula el risc econòmic (punt mort i RAO) i el financer (RAF) de l’empresa. Considera les vendes de 3.600.000€. Comenta breument els tipus de risci els resultats obtinguts. Indica i recolza quina de les dues opcions presenta major risc empresarial.

d) Calcula la ràtio de cobertura de desemborsaments financers (RCDF) per a les dues alternatives, amb unes vendes de 3.600.000€. Sabem que el tipus impositor de l’impost de societats és el 30%. Quina seria l’alternativa de finançament triada segons aquesta ràtio?.

e) Adopta una decisiófinal recolzant-te en els càlculs anteriors.


SOLUCIÓ

a) El nivell del BAIT d’indiferència segons el criteri de la rendibilitat financera, sense considerar el impost de societats. Representa gràficament el punt d’indiferència, explica l’anàlisi breument i comenta quina seria l’opció preferible amb el càlcul de la RF per a les vendes de 3.600.000 €.


a. 1) Càlcul del BAIT d’indiferènciasegons el criteri de la rendibilitat financera i sense impost de societats.

El cas de CREASS, S.A. és el d’una nova empresa, la qual cosa implica que no existeix una estructura financera prèvia.
És a dir, no existeixen compromisos contrets en anys anteriors respecte a recursos aliens pendents de devolució i remuneració ni tampoc existeixen recursos propis previs. Aquesta es crearà a principisde l’any 2012.

En aquests moments, ja podem calcular el nivell de resultat abans d’interessos i impostos d’indiferència (BAIT). Com sabem, és aquell BAIT pel qual la rendibilitat financera obtinguda amb ambdues estructures de capital coincideix. Per tant, per estimar-ho necessitem igualar la rendibilitat financera que obtindria l’empresa l’any 2012 amb les dues opcions de finançament que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kkkkkkkkkkk
  • kkkkkkkkkkk
  • kkkkkkkkkkk
  • kkkkkkkkkkk
  • kkkkkkkkkkk
  • kkkkkkkkkkk
  • kkkkkkkkkkk
  • kkkkkkkkkkk

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS