Ku klux Klan

Páginas: 3 (742 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013

ARDE MISSISIPI


ººKU KLUX KLAN

És una societat secreta estatunidenca amb un fort caràcter racista i xenòfob.
Aquestes organitzacions han recorregut al terrorisme i actesintimidadors com la cremada de creus, per tal d'oprimir les seves víctimes.

ORIGEN:
Als seus inicis, es tractava d'una organització sarcàstica que es dedicava a fer xerrades i rituals onridiculitzaven i humiliaven les seves víctimes. El Ku Klux Klan fou concebut com un club social on els joves podien trobar diversió i una nova forma de passar l'estona. Els membres feien excursionsnocturnes pel poble de Pulaski, disfressats amb llençols i màscares, fingint ser fantasmes que espantaven (o divertien) la població.

El Klan es va estendre ràpidament per altres estats surenys,desencadenant un "regnat del terror" envers els líders republicans de totes les procedències racials. Tal joc va desembocar en assassinats.

Hi va haver una reacció que en poc temps va arrossegarl'organització al fracàs, ja que els personatges d’elit surenys veien el Klan como una excusa per tal que les tropes federals es mantinguessin actives als Estat del Sud. El KKK fou completament dissolt el 1870pel President republicà Ulysses S. Grant, a través de l'Acta de drets civils de 1871 .
SEGON KU KULX KLAN :

El segon KKK fou una organització més formal, que comptava amb membres registrats i ambuna estructura estatal i nacional. EL nombre de membres arribà a xifres entre quatre i cinc milions. La popularitat del Klan va començar a caure en el període de la Gran depressió que seguí al Cracdel 29, i durant la Segona Guerra Mundial, ja que alguns dels membres més destacats del Klan van protagonitzar escàndols per donar suport a l'Alemanya nazi.

ººGuerra de Secessió AmericanaLa Guerra de Secessió,va ser un conflicte bèl·lic ocorregut entre 1861 - 1865 entre vint-i-tres estats del nord dels Estats units i una coalició d'onze estats del sud que van declarar-ne la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ku klux klan
  • ku klux klan
  • Ku Klux Klan
  • KU KLUX KLAN
  • KU KLUX KLAn 3
  • Ku klux klan
  • Ku Klux Klan
  • El Ku Klux Klan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS