L1AC3_T Problema 1

Páginas: 6 (1396 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2015
L1AC3_T Problema 1.
Problema 1
Aquesta activitat consta de 2 apartats: A i B.
Apartat A: Canvis d'estat
Contesta les següents preguntes
1. Digues quin és l'estat i el nom de la substància inicial i la temperatura a què es produeix el primer canvi.
2. Digues l'estat i el nom de la substància final i  la temperatura a què es produeix el segon canvi.
3. Quina diferència en el comportamentde les molècules hi ha entre sòlids, líquids i gasos segons la teoria cinètico-molecular?.
4. Durant els canvis d'estat , com es manté la temperatura?
5. A quina temperatura i pressió es produeix l'ebullició de l'aigua? És la mateixa per a tots els líquids? raona la resposta.
RESPOSTES
1. El nom de la primera substància és l'aigua en estat sòlid; gel. La temperatura en la qual es produeix elprimer canvi és de 0° graus.
2. El nom de la substància final; és el vapor de l'aigua. El segon canvi es produeix a una de temperatura de 100° graus.
3. Les molècules en estat sòlid estan molt properes entre elles i unides per forces atractives intenses. Els sòlids tenen forma pròpia i ocupin un volum constant.
Les molècules en estat líquid estan molt properes entre elles i unides perforces febles. Els líquids tenen forma variable i ocupa un volum constant.
Les molècules en estat gasos estan molt separades entre elles. Les forces d'atracció són molt febles i es mouen en totes les direccions. Els gasos tenen forma i volum variable.
4. Durant els canvis d'estats la temperatura és constant.
5. La temperatura la qual es produeix l'ebullició de l'aigua és de 100 graus, sila pressió és d'una atmosfera.
La temperatura i la pressió no és la mateixa per tots els líquids, ja que, és característica de cada líquid i depèn de la pressió a la qual es troba.
Apartat B: Densitat.
Fes tu el mateix a la cuina de casa teva amb un parell d'envasos de líquids diferents, per exemple una de refresc i una de sabó de rentar plats, o una de llet i una d'oli, o una de netejavidres iuna de suc de fruita, etc.
Per cada envàs has de prendre nota de la substància de què es tracta, la massa que ha marcat la balança (no tenim en compte el pes de l'envàs que és molt petit) i el volum que diu l'etiqueta. Si no disposes de balança a casa pensa que pots anar a qualsevol supermercat, agafar un moment un envàs  qualsevol i pesar-lo a la balança de la fruita.
Omple la taula amb lesdades obtingudes sense oblidar-te de posar les unitats de mesura:
substància massa (g) volum (cm3) densitat = massa/volum (g/cm3)
1: Oli   1911   2000  0,955
2: Aigua  2097  2000  1,04
Ara fes una descripció detallada de com has pres les dades i quins càlculs has hagut de fer per posar-ho tot en les mateixes unitats (grams i cm3) i per calcular les densitats.
Les dades les he agafat d'unaampolla d'olii i d'un suc de fruita. He agafat una balança i he pesat les dues ampolles per obtenir la massa de cada ampolla. El volum l'agafat de les etiquetes de totes dues ampolles. La massa de les ampolles ja les tenim en grams, per tant, no cal fer cap operació. Pel volum he passat les dades de litres a cm3 (2l=2000cm3 1l=1000cm3). Per calcular les densitats, apliquem la fórmula D = M/V, i així,obtenim la densitat del líquid de cada ampolla.
Quina de les dues substàncies estudiades és més densa? Si la més densa estigués en un recipient on hi ha aigua (i no es barregés): quedaria per sobre de l'aigua? Explica per què (densitat de l'aigua = 1 g/cm3).
La substància més densa és el suc de fruita. Si el suc de fruita estigués en un recipient on hi ha aigua, no quedaria per sobre perquè ladensitat del suc de fruita és major que la densitat de l'aigua.
Retroacció
Qualificació L1AC3_Problema1
A1: primer canvi d'estat. Estat inicial , substància i temperatura? No diu l'estat o el nom de la substància inicial ni la temperatura a què es produeix el primer canvi.
0punts Identifica l a temperatura però no diu el nom de la substància o estat inicial.
3punts Diu correctament l'estat i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L1AC3_T Problema 1
  • problema 1 investigaciond e problemas
  • Problemas 1
  • Problema 1
  • problema 1
  • PROBLEMA 1
  • Problema 1
  • problemas 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS