La biodiversitat

Páginas: 4 (786 palabras) Publicado: 26 de agosto de 2014
Què és? És el conjunt i la varietat de la vida en totes les seves formes, nivells i combinacions, inclosa la diversitat d'ecosistemes, la diversitat d'espècies i la diversitat genètica.
Dades sobrela biodiversitat: Avui en dia, es tenen registrades al voltant de 1,4 milions d'espècies vives de les quals 750.000 són insectes, 250.000 corresponen a molses i plantes, 40.000 vertebrats i la restaes reparteix entre els altres invertebrats, els fongs i microorganismes.
Causes de la pèrdua de biodiversitat: L'eliminació d'éssers vius a sobreexplotar els recursos naturals (pesca, caça,agricultura intensiva...).
L'eliminació dels hàbitats naturals de certes espècies per construcció.
La destrucció dels recursos en fabricar objectes com paper, eines, materials de construcció ...
Lacontaminació dels hàbitats i els recursos alimentaris d'éssers vius amb fertilitzants, pesticides, emissions i abocaments tòxics que alteren els seus processos reproductius.
La introducció d'espècies enhàbitats nous, que provoca un desequilibri entre les espècies.
El canvi climàtic.
Conseqüències de la pèrdua de biodiversitat: La conseqüència més important de l'extinció de les espècies és lapèrdua o el deteriorament dels ecosistemes. Altres conseqüències són el desequilibri en els ecosistemes, que poden generar l'extinció d'espècies que hi habiten.
Importancia de la biodiversitat: L'extinciód'espècies és irreparable, i amenaça les nostres possibilitats d'existència; la nostra alimentació, salut, i benestar depèn de l'ús que fem de les altres espècies.
Organismes controladors de lesespecies:
EAZA (European Association of Zoos and aquaria): La missió actual és promoure la cooperació entre els zoos i aquaris europeus amb programes de conservació de fauna salvatge, aixòs'aconsegueix particularment, a través de programes de cria com els Programes de Reproducció d'Espècies Amenaçades (EEP), o els Programes de Registres d'espècies (ESB).
CITES: Regula i controla el comerç de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biodiversitat
  • Biodiversitat Del Territori Espanyol
  • Biodiversitat En L'Àmbit Valencià
  • deforestaci i perdua de biodiversitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS