La bogeria

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (275 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 25 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
personatges de la bogeria

Daniel Serrallonga : és el protagonista, tota la novel·la gira entorn a ell i la seva bogeria
Narrador: no diu el seu nom,ni la seva edad... el que coneixem d'ell ho sabem gràcies a les poques dades que dona: era estudiant de pret i després va ser advocat del protagonista, esva casar amb una tal Matildeta i va tenir 2 fills. la seva funció és bàsicament transmitir-nos el que diuen els altres personatges
Armengol: és l'amicdel narrador i del protagonista. Tampoc sabem massa sobre ell ni la seva vida provada. També estudiava Dret i la seva funció és transmitir-nos, a travésdel narrador, el seu punt de vista mes burlesc i propi del poble.
Giberga:metge d'en Daniel i del pare. És una mica “xafarder”, sembla que ho sap tot iesta convençut de que en Serrallonga està boig. És molt fred amb els seus comentaris sobre això. Es el punt de vista cientific de la epoca.
Secundaris
DonIgnasi Serrallonga: pare d'en Daniel Serrallonga és va suicidar i el metge diu que era per que estava boig, Giberga explica algunes coses sobre ell:abandona les seves obligacions per dedicar-se a la política, es casa per compromís i desconfia de que les seves filles siguin realment seves.
Adela iCarolina: són les germanes d'en Serrallonga. L'Adela es descita com un “diable amb faldilles” i, quan el narrador la coneix, li sembla molt atractiva i “sexy”.La Carolina és descrita com una “gepeguda” i diu que és pitjor que la gran (Adela). Ambes porten a judici al seu germà per el testament del seu pare.
tracking img