La censura en la información

Páginas: 3 (665 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
HERÀCLES
Heràcles, més conegut com a Hèrcules en la mitologia romana, era un semidéu fill de Zeus i d’ Alcmea, una reina mortal de manera que va aconseguir la mortalitat i es va convertir en déu.Va ser l’últim fill que Zeus va engendrar amb dones mortals a Grècia. És l’heroi més important de la mitologia grega i destaca per la seva força.
Alcmene era una dona molt bella i fidel al seu mariti Zeus es va enamorar d’ella. Alcmene, però, no va accedir a les seves pretensions i, aleshores, Zeus es va disfressar del seu marit aprofitant que aquest havia anat a la guerra. Enganyada per la sevaaparença, Alcmene passa la nit amb Zeus. Quan el marit d’Alcmene, Amfitrió, va tornar de la guerra i va passar una nit amb la seva dona, es va adonar de la seva infidelitat i va voler castigar-la.Llavors Zeus va rebel·lar la veritat i va advertir a Amfitrió que d’un mateix part naixerien dos fills però de pares diferents.
Alcmene va donar a llum a dos infants: Ificles i Alcides (Heràcles). Deseguida Heràcles va ser objecte d’odi d’Hera que era la dona de Zeus. Hera va amollar dues serps a la cambra on dormien els dos bessons i mentre Ificles no deixava de plorar, Alcides va agafar sensepor cada serp amb una mà i les va escanyar.
Heràcles es va casar amb Mègara (filla de Creont) i van tenir diversos fills. Hera, però, encara sentia odi cap a ell i va provocar-li un atac de follia queva fer que matés als seus fills i als del seu cosí Euristeu, rei de Tirint. Quan va recollir el seny va quedar horroritzat i va acudir a l’Oracle. Aquest li va ordenar canviar el nom d’Alcides quehavia portat fins aleshores per Heràcles (que volia dir “la glòria d’Hera”) per acabar amb la ira de la deessa i posar-se al servei d’Heristeu durant 12 anys. Durant aquests 12 anys, va protagonitzarmoltes empreses.
Arran de la mort dels seus fills Heràcles s’havia separat de Mègara i es va casar amb Deianira amb qui va tenir diversos fills. Deianira, però, va provocar involuntàriament la mort...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • censura de medios de informacion
  • Censura
  • Censura
  • Censura
  • Censura
  • la censura
  • Censura
  • La Censura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS