La condició de la dona al s xx

Páginas: 17 (4220 palabras) Publicado: 6 de abril de 2011
LA CONDICIÓ SOCIAL DE LA DONA AL SEGLE XX



•ACTIVITATS:

Pàgina 209

Observa i llegeix cadascun dels documents i fes-ne una síntesi del contingut.

DOC. 1 : LA DONA CATALANA
La dona formava part del mobiliari de la familia que es destinava al treball domèstic , el cartell per això tracta de mostrar una dona oberta emprenadora i que tingui interès per la situació social i ocupiel seu lloc lògic dins la societat , és a dir que deixi de ser un objecte.

DOC . 2 : LES DIFERÈNCIES DAVANT LA LLEI
Aquet text mostra les diferencies de justicia entre els homes i dones al 1936 , la dona n li podia faltar el respecte a l'home i esta predestinada a ferl-hi cas a l'home , a més es donava més importancia sempre a l'opnió de l'home.

DOC. 3 : LES DIFERÈNCIES EDUCATIVESAquest document explica les diferencies educatives que esxistien entre els homes i les dones, eres extramadament gran , com les dones estvan predestinades a treballar a casa el seu analfabetisme era molt alt en compració amb els homes que podien aspirar a posicions importants.

DOC.4 : FEMINISMO TRIUNFANTE
És un dibuix que intenta donar entendre que eran hàbits que estavan molt malament vistossocialment que els fes una dona , eran propis de l'home.

DOC.5: LES DIFERÈNCIES SALARIALS
Aquesta taula mostra el salari dels treballadors agraris en el conjunt d'Espanya , tot i treballar tant homes com dones les mateixes hores cobravan molt menys les dones en comparació a la remuneració dels homes.

DOC .6 : CARICATURA
És una caricatura a favor del femenisme on la dona mana a treballar al'home i a fer la feina de casa en to humorístic.

DOC.7 : LES PRIMERES FEMINISTES CATALANES
Aquest document explica algunes som algunes dones a Catalunya van inciar la defensa de la igualtat femenina i van lluitar per la millora de la seva condició social , com Dolors Monserdà , defensava els drets de la dona desde una perspectiva catòlica , Teresa Claramunt va defensar els drets de lestreballadores i Francesca Bonnemaison va promoure la biblioteca popular per a dones.

DOC. 8 : TREBALL IGUAL, SALARI IGUAL
Es refereix a que el salari de la dona es considerava com un auxuliar , no era el suficient per treure una familia endavant cosa que variava respecte els homes el seu jornal sobrepasava el de la dona treballadora.

DOC.9 : LA MÀ D'OBRA FEMENINA
Aquet document expressa que alsegle XX era igual d'importan la realització de tasques agricoles femenina com masculina.


Explica el concepte de “domesticitat”aplicat a la dona en aquesta època .

Es refereix a que les dones havien de ser modestes, submises, dedicar-se amorosament als fills i al marit i governar esplèndidament la llar. La domesticitat de la dona fa referència a que al primer terç del segleXX , les dones van patir uns desavantatges legals molt pronunciats.La dona a aquesta època formava part del mobiliari de la casa , era tractada com un objecte i estava totalment destinada al treball domèstic i sobretot actuan sota les decisions o ordres de l'home.

Enumera les desigualtats entre l'home i la dona segons la legislació espanyola de la primeria del segle XX. Agrupa-les endesigualtats del tipus ecònomic , social , sexual... Com era tractada per la llei la dona casada ?
•La legislació de la dona es centrava en :
- La dona no podia treballar sense autorització del marit- No tenia control sobre el seu salari- Estava obligada a l’obediència marital, la dona ha d'obeïr el marit- No tenia la pàtria potestat sobre els fills- L’adulteri femení estava severamentcastigat
- No té accés a la Universitat.
- La seva finalitat és la reproductora, la cura dels fills i les tasques domèstiques.
- NO tenia dret de vot
- Si l'home cometia un adulteri la dona no podia fer res
- La infidelitat de la dona era considerada un adulteri i penalitzada per la llei
• Contrariament l'home era molt més lliure podia fer el que volia , els homes si feian algun crim...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La dona XX
  • Narrativa S Xix Y S Xx
  • La dona als anys XX
  • hitos s xx
  • Transicion del alfabeto en el s xx
  • Historia Del Ecuador S Xx
  • Vanguardias Del Arte S Xx
  • Clases Sociales S. Xx

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS