La corona catalanoaragonesa

Páginas: 4 (801 palabras) Publicado: 10 de enero de 2015
LA CORONA CATALANOARAGONESA.
LA UNIÓ DE CATALUNYA I ARAGÓ
El regne d'Aragó i els comtats catalans
La unió de Catalunya i Aragó va tenir lloc l'any 113.Va ser un pacte polític entre la noblesaaragonesa(Peronella)i el compte de Barcelona(Ramon Berenguer lV).La corona d'Aragó va entrar a formar part de la monàrquia hispànica l'any 1469 amb el matrimoni de Ferran d'Aragó,rei d'Aragó i comte deBarcelona,amb Isabel l.
L'AVENTURA OCCITANA
Més enllà del Pirineu
Ramon Berenguer l va iniciar l'expansió cap a Occitània en comprar els drets feudals dels comptats de Carcassona i Rasès,l'any1067.Va destacar el matrimoni entre Ramon Berenguer lll i Dolça de Provença,l'any 1112,amb l'incorporació el comptat de Provença al Casal barceloní.
La fi del somni occità
L’aliança entre els Francs iInnocenci lll,va suposar la fi de l’expansió catalana a Occitània.Els comtes occitans,van demanar protecció al rei de la corona d’Aragó Pere l el Catòlic per fer front a la croada comandada per Simó deMontfort.Mort del rei davant de l’exèrcit croat en la batalla de Muret(1213).
1258,Jaume l el Conqueridor(fill de Pere el Catòlic) i el rei de França Lluís lX van signar el tractar de Corbeil,que vaposar fi a la política d’expansió.
L’EXPANSIÓ CATALANOARAGONESA
La conquesta de Mallorca i el País Valencià
Al principi del segle Xlll,Jaume l va dirigir l’expansió política de la coronacatalanoaragonesa cap al sud de la Península Ibèrica i la Mediterrània.La noblesa aragonesa va promoure la conquista del País Valencià, va tenir lloc entre els anys 1233 1245.
EL COMERÇ CATALÀ A LAMEDITERRÀNIA

LA UNIÓ DE CATALUNYA I ARAGÓ
El regne d'Aragó i els comtats catalans
La unió de Catalunya i Aragó va tenir lloc l'any 113.Va ser un pacte polític entre la noblesa aragonesa(Peronella)i elcompte de Barcelona(Ramon Berenguer lV).La corona d'Aragó va entrar a formar part de la monàrquia hispànica l'any 1469 amb el matrimoni de Ferran d'Aragó,rei d'Aragó i comte de Barcelona,amb Isabel l....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Corona
  • la corona
  • Coronas
  • Corona
  • coron
  • Coronado
  • corona
  • Coronas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS