La dona en l'islam

Páginas: 16 (3783 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2010

En el seu origen idiomàtic, la paraula Islam vol dir submissió, és a dir, la submissió total a la voluntat divina.
Una definició més detallada del que és l’ Islam, seria el definir-lo com: Donar testimoni que no existeix divinitat alguna fora d'Allah (L'únic Déu veritable i que mereix ser adorat) i Muhammad és el seu profeta i el seu missatger.
Qui cregui en aquests dosconceptes amb el seu cor, els afirmi amb els seus
paraules i els practiqui amb les seves accions, serà considerat un musulmà, és a dir
un sotmetiment. La creença en aquests dos testimonis, inclou també el creure en els  sis pilars de la Fe (Al-imant) i la pràctica dels cinc pilars de l'Islam, això tenint en ment el Ihsane, que significa, adorar Déu i tenir por com si l'hi estigués veient, ja que sibé no es be, el si aquesta veient.
L'Islam és el segell dels missatges celestials, el qual Déu, lloat sigui, va baixar al seu últim missatger Muhammad, fill d'Abdullah (que la pau i les benediccions de Déu siguin amb ell). L'Islam és la religió vertadera i l'única que Déu accepta. Déu, certament, va fer de l'Islam una religió fàcil de practicar i sense dificultats, així doncs, no els demana alsseus seguidors més del que poden suportar ni els aclapara amb el que no poden complir.
L'Islam és una religió basada en el monoteisme (Unicitat de Déu), i el seu lema la veracitat, el seu objectiu la justícia, el seu esperit la misericòrdia i la seva fortalesa
la veritat. És una religió que guia els seus seguidors cap a tot el que els beneficia
en aquesta vida i en l'altra, així com els prevécontra tot el que els perjudica en
la seva religió i en la seva vida terrenal. És la religió amb què Déu purifica les diferents
creences i els bons costums amb les que purifica la vida terrenal i la vida de més enllà.
L'Islam és la religió amb la qual, Déu va unir i uneix els diferents i dispersos cors, alliberant-los de la foscor de la falsedat i els guia cap a la veritat i cap al camí recte.
1 .- Ensenyar-li a la gent la veritable naturalesa del seu Senyor i Creador, donant-los a conèixer els seus bells noms, els quals no comparteix amb criatura alguna, els seus elevats atributs, els quals el diferencien de tota la creació, els seus sàvies accions en les quals no té socis i les obligacions dels seus servents cap Ell, les quals no es deuen a ningú més quea Ell.
2 .- Trucar a les criatures cap a l'adoració de Déu, sense associar res ni ningú. A adorar obeint les lleis que L'ha dictat en el seu Sant Llibre: El Sagrat Alcorà i en la tradició (Sunna) del seu Sant Profeta; apartant del que Ell prohibeix i practicant el que Ell va ordenar, ja que això els portarà la prosperitat i la felicitat en aquesta vida i en l'altra.
3 .- Recordar i advertir lescriatures sobre la seva destinació després de la mort, del que trobaran és seves tombes i durant la resurrecció, la seva rendiment de comptes i el seu destí final, d'acord a les seves accions i intencions: el paradís o l'infern.

En el islam hi ha una igualtat religiosa ja que l’Alcorà fa referència als dos sexes per al·ludir a totes les persones. Les societats preislàmiques consideraven que ladona no tenia ànima i era tractada com un animal. L’Islam li va concedir dret a l’herència i a la propietat, és va convertir en una dona lliure. Com esposa tenia que ser respectada per el marit, aquest tenia l’obligació de satisfer les 3 necessitats bàsiques: menjar, roba i allotjament; si el marit no complia amb alguna d’aquestes obligacions la dona tenia dret a divorciar-se. Com a mare elsfills estaven obligats a respectar-la i obeir-la. Com a filla es va salvar de l’infanticidi, molt comú en aquella època. A més diversos hadisos critiquen els maltractaments, sobretot a l es dones.
Segons el Islam els creients i les creients han d’anar vestits d’una manera discreta, es per això que les dones porten vel, perquè les protegeix de mirades indiscretes, i el que vol una dona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'Islam
  • L'islam globale
  • L'islam i Al-Andalus
  • donas
  • donar
  • DONAR
  • El Don
  • La Dona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS