la dona

Páginas: 2 (487 palabras) Publicado: 15 de enero de 2014
Evolució de la dona a la publicitat: final s.XIX fins s.XXI.

1890 A 1910: en quella època la majoria de dones es trobaven a l'entorn rural i feien la feina relacionada amb aquest espai. La imatgeque se li donava es representava amb dones al camp.

1920: a inicis del s.XX van començar els moviments nacionalistes i feministes a la majoria dels països desenvolupats. És per això que es promoula imatge de la dona preocupada per la política, l'economia, la dona nacionalista i la que s'implica en aquests temes que fins aleshores eren els homes els únics que hi tenien accés.

1930: desprésdel gran crac del 29 (crisi econòmica), la societat va quedar desmotivada i desanimada. Per aquesta raó es comencen a utilitzar imatges de la dona positives que animen i motiven a la gent i els faoblidar per uns moments la seva situació personal. És també en aquesta època quan comencen a sorgir les grans icones mundials (models com Marilyn Monroe). Les dones que hi apareixen desprenensensualitat.

1940: en aquestes dates les Guerres Mundials deixen petjada i tota la publicitat que es fa està relacionada amb la guerra o les armes. És el moment en el que s'usa la imatge de la dona permostrar com és de vulnerable i valuós el país en el cas que els atacs arribin als EE.UU.

1950: en aquesta dècada es mostra el poder de compra limitat que tenen les dones. Això es veu reflectit en elsanuncis quan les dones demanen permís o diners als seus marits per poder consumir o utilitzar qualsevol producte.

1960: la publicitat s'obre al sexe, la juventut i l'alliberació. Comença una granrevolució en el sector. Apareixen diferents tipus de dona: mestressa de casa, hippie, sofisticada...
La “superdona” és aquella dona moderna, glamurosa, treballadora, intel.ligent... però encara realitzapapers masclistes en alguns anuncis.

1970: en aquesta dècada es torna enrere i la dona torna a aparèixer fent les feines de casa i cuidant la família. No pren decisions importants en cap àmbit....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dones
  • El don
  • donaan
  • DONAR
  • El don
  • Dones
  • ¿Que es un don?
  • dona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS