La guerra fria

Páginas: 5 (1153 palabras) Publicado: 23 de abril de 2014
Si fem compte i visualització de la primera fotografia presentada podem veure com
Després de la Segona Guerra Mundial es van crear dos bàndols pronunciats formats per els comunistes i els capitalistes. Aquests últims, al veure que els comunistes anaven obrint fronts a territoris i anaven avarcant amb més força aquests, creen un pla d’ajuda econòmica envers als països més devastats per la guerrapassada amb anterioritat per tal de tirar endavant el desenvolupament i la subsistència de les infraestructures i la societat de cada país.
Aquesta ajuda econòmica va ser creada amb el nom de “El Pla Marshall” (1947)

Per tant, per ser més explícits els EUA van servir l’ajut del pla per tal de solventar situacions com: la manca d’aliments, la apujada de preus, l’extensió del mercat negre, ladesaparició i mal estat de les indústries, que eren les situacions que s’estaven portant a terme com a conseqüència de la segona guerra mundial

Després de la Segona Guerra Mundial, van començar a aflorar problemes per la divisió del país Alemany. Un dels problemes va ser quan França, EUA i Anglaterra va intentar instaurar a Alemanya el Deutschemark, però la URSS, per tant els soviètics vancrear el bloqueig a Berlín, com a represàlia i mesura de seguretat per tal de que no entrés cap ajuda dins de la zona, ara bé, els aliats van crear un pont aeri per tal de que arribés tot el necessari. Arran d’això es va dividir en dos el país alemany i com a conseqüència al 1961 es va construir el Mur de Berlín.
Si fem una ullada a la posterior fotografia, podem veure la publicitat que s’extreia apartir de l’estat benestant dels EUA.

Després de la Segona Guerra Mundial, els EUA seguien estant en les primeres posicions de producció pel que fa a quantitat i la llei de readaptació de reclutes va fer que també posterior a la guerra de Corea, molts joves poguessin evolucionar en la seva vida social i familiar. Així doncs, extraiem el moment benestant de els EUA pel que fa a l’àmbit econòmicque feia millorar com a conseqüència el social.


Pel que fa a les amenaces de les bombes atòmiques, va ser un punt molt important dins d’aquest conflicte. Es va crea una por a causa de el perill que suposava el llançament d’una bomba d’aquest tipus. Un gran nombre de països tenien a la seva disposició bombes nuclears, com podien ser Anglaterra, França i la República popular Xinesa entred’altres. Ara bé, aquests problemes i tanta disposició d’aquestes armes van fer la creació necessària de negociació pel que fa a Rússia i EUA pel que fa al control d’armaments.

Pel que fa a la revolució cubana després d’aquesta guerra, tenia a veure amb el monocultiu de sucre que ells portaven a terme com a negoci i ajut del desenvolupament econòmic del país. El Govern cubà doncs, es va decantar cap al’ajut i costat dels soviètics encara que Castro no afinés gaire. EUA va crear un boicot contra Cuba, cosa que va fer que el seu cultiu de sucre es veies afectat a causa de que el principal comprador era els Estats Units. Aquest conflicte no es va poder veure solventat fins que la URSS no va ser el nou comprador dels resultats del cultiu de sucre.
Aquest moviment a favor dels soviètics va ferque Washington s’alarmés i envies una tropa de exiliats cubans anticastristes. Aquests van conquerir una part de terra i seguien rebent ordres des de Washington amb el pensament de crear un govern provisional entre d’altres, que, finalment, van ser un fracàs. Fidel Castro doncs, va proclamar poc després la República socialista de Cuba, cosa que va fer tremolar i alertar als EUA.

EUA també es vaintroduir en el conflicte al Vietnam, ja que al final se la Segona Guerra Mundial, França va perdre la seva colònia a l’Indoxina. Aquest eft va fer que el Vietnam es veies dividit en dos, El Vietnam del nord, recolzat per la URSS i el Vietnam del sud recolzat per els capitalistes. Els dos fronts es van veure enfrontats acabant amb la victòria Nord- Vietnamita, així doncs els recolzats per la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La guerra fria
  • La guerra fria
  • Guerra fría
  • La guerra fría
  • Guerra fria
  • La Guerra Fria
  • La Guerra Fria
  • La Guerra Fria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS