la historia más bella del mundo

Páginas: 7 (1671 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2014

Escena 1: EL CAOS

Nomes hi ha una claredat impecable, la llum d’un univers incandescent, el caos d’una matèria que encara està sense sentit i nom.

Però que hi havia abans?
Quan parlem sobre el començament de l’univers, hem de parlar dels orígens, i els orígens podrien ser quan els nostres pares van fer l’amor. Hi ha un abans i un desprès, i podem fixar el començament de l’univers ol’origen a partir d’aquell instant.
Per parlar dels orígens també hem de tenir en conta la qüestió dels cristians, que deien que deu es qui va crear l’univers. Els cristians diuen que el temps existia abans de la creació, els historiadors van estar d’acord, i van dir que el temps es crea amb la matèria, en el mateix moment. Per tant no existeix un abans.
No sabíem si hi havia o no origen del’univers, però ara si que ho podem saber, mitjançant les noves tecnologies, i altres estris, ara ja sabem que l’origen de l’univers és el Big Bang.
Però no sabem que hi havia abans del Bing Bang, però com que a tot li hem de posar un començament o un origen, diem que el Big Bang és l’origen o el començament de l’univers.
Per l’altre banda hi ha una altre teoria de la creació de l’univers, la teoriareligiosa, que diu que va ser Deu qui va crear l’univers, això fa que la teoria del Big Bang costi encara més de creure. Però finalment es va imposar el Big Bang davant de la teoria religiosa. Per culpa d’ això la ciència i la religió han estat sempre enfrontades per veure qui era el que tenia la raó.
Alguns filòsofs com Aristòteles, van dir que l’univers era etern i que no canviava. Però al capd’uns anys van descobrir que es va equivocar, ja que les estrelles neixen i moren, per tant l’univers si que canvia. Lucrecio va dir que si havia vist moltes millores, volia dir que el món no existia des de sempre. Això va fer que hi haguessin tres comprovacions, que el món no existia des de sempre, que està canviant, i que aquest canvi es fa des de lo simple a lo complex.

Les proves a favor delBig Bang
Hi ha teories a favor del Big Bang, ja que és una teoria que ha predit resultats d’observacions, i aquestes prediccions s’han confirmat. La teoria de l’expansió de l’univers, que consisteix en que els planetes es distancien entre ells amb una velocitat depenen el seu pes. Einstein diu que aquesta expansió produeix un refredament, se sap perquè com mes junts estiguin els planetes més calorfa i al reves. Altres teories són: edat de l’univers, el moviment de les galàxies, edat de les estrelles…

Els fòssils de l’espai
Un altre element que ens ajuda a reconstruir el passat de l’univers mitjançant les seves característiques, són els fòssils de l’espai, que són fenòmens físics dels més antics del cosmos. La llum està formada per partícules que anomenem fotons. Que són grans dellum, que els podem contar gràcies a les sondes espacials. Gràcies al telescopi espacial Hubble hem pogut mesurar la temperatura de galàxies, la temperatura ha disminuït respecte el passat.

Lo negre de la nit
Hi ha arguments que ens ajuden a dir que la temperatura ha disminuït. Per exemple els àtoms d’heli són fòssils. I l’obscuritat del cel nocturn. Això demostra l’evolució de l’univers, jaque si les estrelles fossin eternes la quantitat que haguessin emet de llum seria molta i el cel seria molt lluminós, i ara sabem que no és així perquè les estrelles no van existir sempre. Per tant la teoria del Big Bang és de moment la teoria més acceptada, encara que tingui alguns falls, no hi ha cap altre que es sobreposi.

Escena 2: L’univers s’organitza.

La sopa de lletres
L'univers ésuna crema espessa de partícules elementals: electrons, fotons, quarks, neutrins, i una panòplia d'altres elements anomenats gravitons, gluons, etc. És una crema primitiva, se sol dir. El que vol dir és que tot està barrejat,desordenat, desorganitzat.

El primer segon
"Primer segon" assenyala el lapse en què l'univers tenia una temperatura de deu mil milions de graus. I abans la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia mas bella del mundo
  • La Más Bella Historia Del Mundo
  • La historia mas bella del mundo
  • La historia mas bella del mundo
  • La Más Bella Historia Del Mundo
  • La Historia Mas Bella Del Mundo
  • Análisis LA HISTORIA MÁS BELLA DEL MUNDO
  • La Mas Bella Historia Del Mundo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS