La Influencia De Los Medios De Comunicacion

Páginas: 6 (1435 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
LA INFLUÈNCIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ SOBRE ELS INFANTS:



Els infants constantment en el seu dia a dia reben influències dels mitjans de comunicació i de l’entorn que els envolta.

Amb els nostres anàlisis individuals hem pogut veure com poden influir en el dia a dia dels infants els dibuixos que miren a la televisió, els contes que llegeixen o els expliquem, les cançons que canten itambé les joguines, com són les dels Happy Meals.

Amb l’anàlisi de les cançons com la de l’Oliver i el Bengi hem pogut veure com aquest tipus de cançons promouen la competitivitat i l’agressivitat dels infants. I són cançons i dibuixos destinats únicament a nens, ja que no surten quasi bé nenes en tota la sèrie.

Per contra, les històries de les princeses Disney, hem pogut veure que sónhistòries dirigides únicament a les nenes. Promouen una sèrie d’estereotips de gènere que desvaloren a les dones. Promouen el culte al cos i la bellesa i també la felicitat trobada amb l’Amor d’un principi que les salva de tot mal.

Amb l’anàlisi dels dibuixos com els dels Picapedra, també hem pogut veure com els dibuixos promouen uns estereotips de gènere en relació a la família que no són els méscorrectes. L’home és el que treballa i la dona és la que s’ha de quedar tot el dia a casa cuidant dels nens, netejant i fent el menjar.

Finalment, amb l’anàlisi de les joguines del Happy Meal hem pogut veure que algunes empreses s’aprofiten de les joguines per vendre el seu producte (menjar ràpid) als infants.

Amb aquests anàlisis individuals, ens hem pogut adonar de que constantment elsinfants reben influencies dels mitjans de comunicació i del seu entorn.

Els infants són vulnerables i dèbils envers a la publicitat i a tots aquests missatges que els arriben per tot arreu. És per això que hem de ser els adults els que els ensenyem i els protegim d’aquestes influencies fins que els infants no siguin prou grans com per analitzar-les.











EVIDÈNCIES INDIVIDUALS:LA INFLUÈNCIA DELS DIBUIXOS

Com pot condicionar a l'infant?:
Els dibuixos dels Picapedra són uns dibuixos que jo vaig veure molt quan era petita. Són us dibuixos clarament estereotipats, la senyora Picapedra és la típica senyora de la casa, que es passa el dia netejant i cuinant per al seu marit, Pedro que quan arribar a casa de treballar s´ho vol trobar tot fet.
Aquest fragment d'un delscapítols mostra clarament aquesta diferencia de gènere que es mostra a la sèrie.
http://youtu.be/lXBbiHpL6-I
Com afectarà aquest condicionament a la seva vida?: La concepció de la família que aquest tipus de dibuixos dóna als infants podrà condicionar la mateixa concepció que els infants tenen d'aquesta. És a dir que pot fer que els infants vegin aquest model de família dels Picapedra con elvàlid i el que passa en totes les cases, condicionant a les dones a netejar i als homes a arribar tard a casa de treballar. Aquest fet farà que tot model de família que surti d'aquest els infants el vegin estranys i fora de lo normal.

Valora si ho consideres positiu o negatiu: NEGATIU

Com treballar-ho a l'educació?: Crec que la manera de treballar-ho a l'escola és mostrant als infants que hi hadiferents tipus i models de família i que tots són vàlids. Mostrant als infants aquesta diversitat familiar que existeix al món farem que coneguin i aprenguin a valorar positivament aquesta diversitat i el més important siguin TOLERANTS. A més a més, fent-los conscients dels diferents tipus de famílies que existeixen donarem als infants l'opció de triar el que més els agradi.


LA INFLUÈNCIA DELES CANÇONS

“Allá van con el balón en los pies,
y ninguno los podrá detener,
el estadio vibra con la emoción
de ver jugar a los dos, a los dos.
Solamente juegan para ganar,
pero siempre con deportividad,
y no hay nadie mejor
para la aficción...

Oliver, Benji, los magos del balón,
Benji, Oliver, Sueños de campeón,
Benji, oliver, el futbol es su pasión
Oliver, Benji, los magos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Influencia de los medios de comunicación
  • Influencia de los medios de comunicacion en la educacion
  • Influencia de los medios de comunicacion en los adolecentes
  • Influencia de los medios de comunicacion
  • Medios de comunicacion y su influencia
  • La Influencia De Los Medios De Comunicación En El Lenguaje
  • influencia de los medios de comunicacion en los adolescentes
  • Influencia de los medios de comunicación en el racismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS