la intel·ligència

Páginas: 5 (1224 palabras) Publicado: 27 de enero de 2015
Intel·ligència
La paraula intel·ligència prové del llatí “intellegere” que significa comprendre. “Intelligere” està format per la partícula inter que significa entre i legere que significa llegir. Per tant, l'origen etimològic del concepte d'intel·ligència fa referència a qui sap escollir. La intel·ligència no té una definició universal acceptada. Hi ha diverses maneres de definir i entendrela paraula intel·ligència. La podríem definir com la facultat d'entendre i comprendre l'entorn, i l'habilitat que té a l'hora de donar un sentit encertat a una sentència..
La intel·ligència és una qualitat que tots els éssers humans posseïm, però no tots la tenim el mateix coeficient d’intel·ligència.
 La intel·ligència poden classificar-se en diferents grups segons les sevescaracterístiques: la intel·ligència, la intel·ligència biològica, la intel·ligència operativa i altres. Podríem dir que la intel·ligència és la capacitat de relacionar coneixements i conceptes que permeten la resolució d'un determinat conflicte. >.
Jo crec que la intel·ligència va molt relacionada amb la realitat, ja que cadascú interpreta la realitat d’una manera diferent i mitjançant la intel·ligència humanapodem decidir com observar la realitat, perquè la intel·ligència humana obra moltes i diverses possibilitats.
Minstream Science on Intelligent van crear una definició d’intel·ligència molt interessant i acertada pel meu gust:
.
Al seu torn explica els diferents tipus d'intel·ligència que existeixen, aquests són:
La Intel·ligència Lògica-Matemàtica és la que permet la resolució de problemeslògics i matemàtics (operacions matemàtiques, aritmètica i raonaments lògicament correctes).
La Intel·ligència Lingüística-verbal consisteix en la fluïdesa en el maneig de la paraula escrita i parlada (la utilització del llenguatge, significat dels termes, sintaxi, pronunciació)
La Intel·ligència Visual-Espacial és la que permet crear models en la ment, amb formes, colors i textures. Aquells queposseeixen aquesta intel·ligència són capaços de transformar en imatges tot allò que creguin en les seves ments. És la que es necessita per dibuixar, crear dissenys, quadres i qualsevol tipus de construcció gràfica.
La Intel·ligència Corporal-Cinètica és la que permet controlar moviments de totes les parts del cos per tal de realitzar bé determinades activitats físiques. És la que es necessita perdesenvolupar activitats que requereixen de certa coordinació i un ritme adequat, com la dansa.
Intel·ligència Interpersonal i Intrapersonal: La primera és la que permet relacionar-se amb altres éssers vius (expressions, control de la veu, gestos), a més inclou la capacitat per comprendre l'afectivitat de part d'altres éssers vius. Per la seva banda, la Intrapersonal és la consciència. És la quees necessita per establir comparacions entre diferents actes i valorar el que fem i el que fan els altres, i tot allò que considerem que està bé i allò que està malament.
La Intel·ligència Musical és la que permet crear sons, melodies i ritmes. És la requerida per expressar emocions i idees a través de la música.
La Intel·ligència Naturalista és la que permet comprendre l'entorn natural, idesenvolupar coneixements en camps relacionats amb la natura, com la biologia, la geologia i l'astronomia.
També existeix el concepte d’intel·ligència artificial, desenvolupat per referir-se als sistemes creats pels éssers humans que són capaços de planificar, elaborar pensaments abstractes i aprendre. La Intel·ligència Artificial, anomenada també Sistema d'Intel·ligència, s'origina en la fusió de laciència de l'ordinador, la fisiologia i la filosofia i consisteix en donar-li vida intel·ligent a un objecte sense d'ella. És la intel·ligència que tenen els robots i els aparells amb certa independència.
Com a conclusió podem extreure que la intel·ligència és la capacitat d'escollir, entre diverses possibilitats, aquella opció que considerem més encertada per solucionar un problema. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Intel·Ligència
  • El Disseny Intel·Ligent
  • La Intel·Ligència Emocional
  • Intel·ligència emocional
  • La intel·ligència
  • Evolució de la intel·ligència humana
  • Guia de la intel·ligència emocional
  • recull activitats, intel·ligència emocional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS