La Intel·Ligència Emocional

Páginas: 3 (503 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
LA INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

No es cap secret que les persones tenim sentiments, és a dir podem sentir felicitat, tristesa, alegria... però el fet de saber gestionar, entendre i empatitzar amb elssentiments dels altres s’anomena intel·ligència emocional.

Segons Daniel Goleman, la intel·ligència emocional la podem entendre com “la capacitat de percebre i expressar emocions, d’assimilar lesemocions en el pensament, de comprendre i raonar amb les emocions i de regular les emocions d’un mateix i les dels altres”.

Un cop entès aquest concepte, cal profunditzar en les emocions. Elpsicòleg David Goleman utilitza el terme emoció per a referir-se a “un sentiment i els seus pensaments característics, a estats psicològics i biològics i a una varietat de tendències a actuar. Existeixencentenars d’emocions, juntament amb les seves combinacions, variables, mutacions i matrius. En efecte, existeixen en l’emoció més sotileses de les que podem nombrar.”

Les emocions bàsiques són l’ira,la tristesa, la por, l’alegria l’amor, la sorpresa el fàstic i la vergonya. De la combinació d’aquestes emocions en deriven moltíssimes més, com per exemple la culpa, la gelosia, la melancolia...Per a poder gestionar bé les nostres emocions ho hem de fer mitjançant 4 passos: primer hem d’identificar quina emoció estem sentint (per exemple tristesa). El segon pas es interpretar, conèixer lescauses que fa que ens sentim d’aquesta manera (seguint amb l’exemple anterior, la causa de la tristesa podria ser la mort d’un familiar). El tercer pas és valorar l’emoció, és a dir, si és adequada a lasituació (continuant amb l’exemple, és normal estar trist davant la pèrdua d’un familiar). I el quart i últim pas, és integrar el pensament a la gestió cognitiva aconseguint un control d’aquesta(mantenint-nos amb l’exemple, aquest pas tractaria de ser conscient de la nostre tristesa i de la nostra pèrdua, sentint tristesa però sabent-la gestionar).

La nostra ment està dividida en dos: una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guia de la intel·ligència emocional
  • Intel·Ligència Emocional
  • recull activitats, intel·ligència emocional
  • La Intel·Ligència
  • Intel·ligència
  • la intel·ligència
  • El Disseny Intel·Ligent
  • La intel·ligència

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS