La Memòria Emocional I L'Amígdala

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2013
La Memòria Emocional i l’Amígdala
Es poden diferenciar molts tipus de memòria, sensorial, a llarg termini, a curt termini, fotogràfica, etc.. i també una emocional, que ens ajuda a fixar records apartir d’emocions.
La memòria emocional és el sistema pel qual som capaços de gravar al nostre cervell una certa situació vinculada a una emoció, per tal de si es repeteix aquesta situació poderreaccionar adequadament.
De nou, per entendre com es desvincula aquesta memòria de la resta podem exposar un cas en que un psicòleg, Claparède, tractava a un pacient amb una lesió cerebral.
Aquestapacient havia perdut la capacitat de formar noves memòries personals, la lesió cerebral li impedia recordar qualsevol esdeveniment succeït després de l’accident. Totes les persones que havia conegutdesprés eren oblidades als instants, i cada dia Claparède havia de presentar-se a la seva pacient sense que aquesta el recordés de cap manera.
La seva memòria episòdica, la relacionada amb elsconeixements de fets viscuts,no funcionava. Un dia Claparède va pensar una nova estratègia: va amagar una agulla en la seva mà dreta i, quan va saludar a la seva pacient, aquesta va rebre una punxada.
A lasegüent sessió, la pacient seguia sense recordar qui era Claparède però hi havia un notable canvi: la pacient es negava a donar la mà al psicòleg.

Si bé ella no recordava l'esdeveniment succeït, unaltre tipus de memòria estava actuant: una memòria que li permetia associar aquesta persona, no amb un esdeveniment, sinó amb una situació emocional.
Aquestes relacions entre fets i emocions,aquests “records” es troben a l’amígdala, aquesta és una de les seves funcions principals, la de emmagatzemar tota la informació respecte a emocions i també a memòria. Per tant, és fàcil deduir la granimportància que té la memòria emocional per a la intel•ligència emocional, ja que gràcies a aquestes relacions creem inconscientment la nostra pròpia visió tan de les emocions com de les reaccions que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La memoria emocional
  • Memoria emocional
  • Memorias I
  • Memoria emocional, introducción
  • inteligencia emocional y memoria hemocional
  • INTELIGENCIA EMOCIONAL I
  • Inteligencia Emocional I
  • Memoria De Trabajo Apitulo I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS